19 Eylül 2026, Cumartesi

İlköğretim Haftası etkinliklerle kutlandı

19 Eylül 2026, Cumartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
İlköğretim Haftası etkinliklerle kutlandı

Aliağa’da İlköğretim Haftası dolayısıyla düzenlenen programda öğrenciler şiir, halk oyunları ve dans gösterileriyle sahne alırken, temsili ilk zil de Kaymakam Zekeriya Güney tarafından çalındı.

Aliağa’da 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla İlköğretim Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başlarken, program Petkim İlkokulu’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Aliağa İlçe Millî Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Törenin ardından İlköğretim Haftası programı Petkim İlkokulu’nda sürdürüldü.

Protokol Petkim İlkokulu’nda buluştu

Petkim İlkokulu’ndaki programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkan Vekili Mesut Öztürk, Garnizon Komutanı Alb. Ali Güler, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Yusuf Can Gökgöz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Can ve Aliağa İlçe Millî Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz katıldı. Programa ayrıca kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler de iştirak etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını İlçe Millî Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz gerçekleştirdi.

Akyüz eğitimdeki hedeflerini anlattı

Yeni eğitim öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve veliler için hayırlı olmasını dileyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Akyüz, çağın gerektirdiği eğitim anlayışına dikkat çekti. Akyüz, öğrencilerin yalnızca bilgiyi ezberleyen değil, bilgiye ulaşabilen, edindiği bilgiyi doğru şekilde kullanabilen, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerine sahip bireyler olarak yetişmelerinin öncelikli hedefler arasında bulunduğunu ifade etti.

Temsili ilk zil Kaymakam Güney’den

Konuşmaların ardından öğrenciler sahne aldı. Öğrencilerin seslendirdiği şiirler davetlilerden alkış alırken, halk oyunları ve dans gösterileri de programa hareketlilik kattı. Kutlama programının en anlamlı anlarından biri ise temsili ilk zilin çalınması oldu. 2026-2027 eğitim öğretim yılının ilk zilini Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney çaldı. Güney, yeni eğitim döneminde tüm öğretmen ve öğrencilere başarı dileklerini iletti. Etkinlikler, protokol üyeleri ve davetlilerin sınıfları ziyaret etmesiyle son buldu.

(DERYA SÜNER)