13 Ocak 2026, Salı

TOKİ için çağrıda bulundu

15 Ağustos 2022, Pazartesi Paylaş Gönderiyi Yayınla
TOKİ için çağrıda bulundu

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, TOKİ tarafından Aliağa’da yapılan toplu konut çalışmalarının durdurulduğunu belirterek, hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Alpay Özalan’a çağrıda bulundu.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, TOKİ tarafından Aliağa’da yapılan toplu konut projesi çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2019’un temmuz ayında kura çekimi gerçekleştiğini, şehit ve gazi aileleri, engelli vatandaşlar, emekliler ve dar gelirliler için toplamda 614 konutu kapsayan projenin 31 Mart 2020’de ihalesinin gerçekleştirildiğini, 2020’nin temmuz ayında ise yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığını ifade eden Adar, “Proje kapsamında 2+1 daireler için 35-40 bin lira, 3+1 daireler için de 70 bin lira peşinat alındı ve yüklenici firma işe başladı. Bu 614 konutun 2022 yılında bitirilip hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Ancak 2022’nin ocak ayından sonra yüklenici firma bir takım ekonomik parametrelerin yükselmesinden dolayı zarar ettiğini, işin altından kalkamadığını beyan ederek şantiye çalışmalarını durdurdu.” Dedi.

“33 bloktan yalnızca 13 blok yükselmiş”

Şantiyeyi yakın zamanda ziyaret ettiğini, şantiye alanında firmaya ait herhangi bir çalışana rastlamadığını söyleyen Adar, “Toplamda 33 bloktan oluşan projede yalnızca 13 blok yükselmiş, geriye kalan 20 tanesinin temeli kazılmış ve o şekilde kalmış. Aliağa’da maalesef geçmiş dönemlerde toplu konut projelerinde bu tür bir sıkıntı yaşanmıştı, müteahhit işi bırakıp gitmişti, başka bir müteahhit gelip işi devam ettirmişti. Ama çok kalitesiz, verimsiz, vatandaşa yakışmayan, Aliağa’nın modern görüntüsüne uyum sağlamayan toplu konut teslimi olmuştu. Bu dönemde de maalesef benzer bir süreci yaşadığımızı görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Dağ ve Özalan’a çağrı

Hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Alpay Özalan’a çağrıda bulunan Yavuz Adar, “İYİ Parti olarak vatandaşlarımızdan bu konuda bize gelen şikayetleri gündeme getiriyoruz. Biz, Aliağa halkının menfaatlerini ve haklarını savunmakla yükümlü insanlarız. Şu an konut çalışmasının nasıl ilerleyeceği bir muamma. Bu konunun acilen çözüme kavuşması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması gerekiyor. Konuyla ilgili özellikle bölge AK Parti Milletvekilleri Hamza Dağ ile Alpay Özalan’a çağrıda bulunuyorum; siz bu bölgenin milletvekilisiniz, vatandaşın oyuyla milletvekili oldunuz. Gelin burayı yerinde inceleyin, görevinizi yapın” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)