131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Komşudan Su Akıyor Ne Yapmalıyım?

2 Şubat 2017, Perşembe 16:39

     


Komşudan su sızıntısı sorunu yaşadığınızda rutubet küflenme alçı kabarmaları boya dökülmeleri ve elbette kötü koku gibi durumlarla karşılaşırsınız.

Herkesin başına gelebilecek bir durum olan komşudan su akıyor sıkıntısı maalesef hafife alınabilecek bir durum değildir. Sorunun önemsenmemesi sizin tarafınızdan mümkün olabilecek bir durum değildir. Banyonuzun tavanındaki sararmaları kötü kokuları siz kendinizden kaynaklı sanabilirsiniz. Banyonuzu kullanırken oluşan buhar ve banyo içinizin yeterinde hava almamasından böyle bir durumun oluştuğunu düşünebilirsiniz. Tabi ki bunlarda banyonuz için hoş durumlar değil. Ancak tavan sararması ve kokusundaki sorun bu değildir. Bu tamamen komşudan su akması ile ortaya çıkan bir durumdur. Şunu da unutmamak gerekir. Üst kat komşunuzdan su sızıntısı sorunu yaşıyorsunuz diye tavanınızda su damlayacak diye bir şey yok. O yüzden bu gibi durumlar sizi sorun bizden mi komşumuzdan mı diye yanıltmasın. Öncelikle vakit kaybetmeden üst kat komşunuzla irtibata geçmelisiniz. Gerekirse tavanınızı göstererek sorunu biran önce çözümlemeniz gerektiğinizi ona da anlatmalısınız. Banyo giderlerinde yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir sorunla karşılaşırsınız.

         Komşudan su sızıntısı sorunu yaşadığınızda rutubet küflenme alçı kabarmaları boya dökülmeleri ve elbette kötü koku gibi durumlarla karşılaşırsınız. Yaşanan tüm bu sorunlar elbette tamamen sizi etkiler. Komşunuzda siz söylemediğiniz ya da bu durumu yaşamadığınız sürece kendisinden kaynaklı su sızıntısının farkında olmayacaktır. Böyle bir durum yaşandığında elbette kendisi de fark etmeden fazlasıyla su faturası ödemek zorunda kalacaktır. Ufak ufakmış gibi görünen bu durum gereksiz harcamaların başıdır. Unutmayın su tesisatında oluşan kaçaklar sadece temiz su tesisat borularınızdan kaynaklanmaz. Siz sorun yaşıyorsunuz tamam da bu sorunu nasıl aşacaksınız. Öncelikle kendinizde bu durumla ilgilenebilirsiniz. Komşunuz bu konuda yeterli ilgiyi gösteremeyebilir. Şunu bilmelisiniz ki gelişen çağla birlikte su tesisatı sorunlarında da büyük gelişmeler kaydedilmiştir. Kameralı sistemli cihazlar yardımı ile sıcak su, soğuk su ve atık su borularınızda ki kaçaklar kolaylıkla bulunabilmektedir. Su tesisatında yapılan profesyonel arama ile sızıntının oluştuğu bölge kolaylıkla bulunmaktadır.  Aşağı yukarı 3 metre derinliğe kadar su kaçağı tespiti yapılmaktadır. Artık su kaçağı gibi bir problem yaşadığınızda hayatınızı kabusa çevirmenize gerek yok. Modern çağın yeniliklerine ayak uyduran tesisat firmaları sorunlarınızda kalıcı akılcı ve hızlı çözümler sunarak size en iyi şekilde yardım etmektedirler.

         Komşunun banyosu akıyor günümüz koşullarında doğru bir su tesisat firmasıyla artık bu hiç problem değil. Kurumsal tufan tesisat sayesinde sıhhi su tesisatı kaçakları kırma dökme işine gerek duyulmadan kolaylıkla bulunur. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte su sızıntılarının bulunması eski usullerden tamamen uzak su kaçağı tespit cihazları sayesinde kolaylıkla bulunan bir iş haline gelmiştir. Su tesisatı mesleği bilinçli ve özveriyle yapılan bir meslektir. Bu yönde çalışa hizmet verem kişiler işlerini daima büyük bir itina ile gerçekleştirirler. İşini önemsemeyen sırf para kazanmak amacıyla bu işi yapan uzman olmayan tesisatçıların yaptığı tüm tamiratlar geleceğe yönelik sorunların tekrar yaşanmasına sebep olur.         Unutmayın su kaçağı üst kay komşunuzdan ya da sizden kaynaklı olabilir bu sızıntı atık su borunuzdan olabileceği gibi temiz su borusunda da meydana gelebilir. Bu sorunların ortaya çıkması zaman dayalı ve işçilik ve malzeme kalitesinden kaynaklı olabilmektedir. Elbette işi uzmanına teslim etmediğiniz sürece maddi manevi pek çok kayıpla uğraşmak zorunda kalırsınız.

         Su kaçak tespiti yapılmadan önce sorunun yaşandığı bölge kontrol edilerek tespitin yapılacağı dairenin suyu şebeke suyundan ayrılır. Bu işlemden sonra daire içerisindeki musluk ve vanalar kapatılarak tesisat teste hazır hale getirilir. Bu sayede tesisat içerisine uygulanacak basınçla musluklara bağlı makinelerin zarar görmesine engel olunur. Komşudan su akıyor ise ve bu su tavanda renkli lekelere sebep oluyor ise su kaçağı muhtemelen pis su giderinden kaynaklanmaktadır. Su kaçağı sorununda profesyonel yardım almak zorundasınız. Uygun olmayan tesisatçılardan yardım aldığınız sürece günlerce süren tamirat tadilatlar yetersiz bakım ve net olmayan sonuçlar daima sizi bekler. Az maliyet gerçek sonuç istiyorsanız kurumsal hizmet veren tufan tesisat firmamızdan yardım almayı deneyin.

Su Kaçağı Tespiti yaptırmak içinwww.tufantesisat.com.tr/istanbul-su-kacagi-tespiti/

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler