131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

TECO’DA GENİŞ ÇAPLI SAĞLIK TARAMASI

3 Nisan 2017, Pazartesi 07:16

     


TECO Petrolcülük ve Yalçınkayalar Petrol çalışanları 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde geniş kapsamlı sağlık taramasından geçti.

TECO Petrolcülük ve Yalçınkayalar Petrol çalışanları, 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde, rutin sağlık taramalarının yanı sıra İşyeri Hekimi Handan Yalçınkaya Hızlı’nın kontrolünde geniş kapsamlı sağlık taramasından geçti. TECO Petrolcülük ve Yalçınkayalar Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçınkaya ile TECO Tesis Müdürü Ejder Ali Togay’ın da hazır bulunduğu geniş çaplı sağlık taramasında; çalışanlara hemogram, solunum fonksiyon testi, odyo ve akciğer grafisi uygulandı. Ayrıca riskli çalışma grubun da olan işçilere de EKG çekildi.

“AMAÇ RİSKLERİ TESPİT ETMEK VE BİLİNÇLENDİRMEK”

Gerçekleştirilen geniş kapsamlı sağlık kontrolü hakkında bilgiler veren Handan Yalçınkaya Hızlı, 2 yıldır TECO İşyeri Hekimi olarak çalıştığını, şirkette düzenli olarak yıllık periyodik sağlık taramalarının yapıldığını belirtti. Hızlı, “İşyeri hekimliği olarak çalışanların rutin takiplerini zaten yapıyoruz. Ama bu günkü yapılan geniş çaplı bir sağlık taraması. Hemogram, solunum fonksiyon testi, odyo, akciğer grafisi ve riskli çalışma grubuna da EKG yaptık. Bunlar içerisinde eğer problemli olanlar varsa onları ayıklıyoruz. Ondan sonra daha ileri bir kuruma gönderiyoruz. Riskli grupta kronik hastalığı olan, sürekli takip gerektiren hastaların ekstra tetkiklerini daha sonra rutin olarak takip ediyoruz. Amacımız çalışanların iş sağlığı ve iş güvenliği anlamında risklerini tespit etmek, problemli olan vakaların düzenli takibini yapmak, uyarılarında bulunmak ve şirket çalışanlarını bir nebze de olsa iş sağlığı ve iş güvenliği açısından bilinçlendirmek.” diye konuştu.

“ÜLKE GENELİNDEKİ TECO İSTASYONLARINDA DA UYGULANIYOR”

6331 Sayılı Kanun gereği tüm bu sağlık taramalarının zorunlu olduğunu ancak yapılan bu geniş kapsamlı testlerin işyeri hekiminin inisiyatifinde olduğunu kaydeden Hızlı, “Hekim genel sağlık taramasını yapıyor, kişilerin periyodik muayenelerini yapıyor, periyodik muayenelerini yaptıktan sonra rutin taramalarını gerçekleştiriyordu. Bu eskiden yılda bir kez yapılıyordu. Ama şu anda Çalışma Bakanlığı bunu hekim inisiyatifine bıraktı. İşe giriş muayenelerinin dışında çalışanların rutin olarak takibi işyeri hekiminin inisiyatifinde. Ben TECO çalışanlarına, genel olarak riskli gruba yılda bir kez bunları yaptırıyorum. Ofis çalışanlarına da 2 yılda bir kez yaptırıyoruz. Ayrıca TECO’nun ülke genelindeki istasyonlarında çalışanlara da bu takipler benim kontrolümde ve düzenli olarak yılda bir kez yapılıyor.” dedi.

“EĞİTİM, TATBİKAT VE SAĞLIK TARAMALARI 5 YILDIR YAPILIYOR”

Yapılan geniş kapsamlı sağlık taraması ile ilgili konuşan TECO Tesis Müdürü ve İş Güvenliği Uzmanı Ejder Ali Togay da, “TECO’nun ve Yalçınkayalar Grubu’nun periyodik sağlık kontrolleri çerçevesinde tüm çalışanlarımız sağlık taramasından geçtiler. Bu tarama İşyeri Hekimi Handan Yalçınkaya Hızlı tarafından organize ediliyor. Bütün çalışan personelin sağlık taramaları yasaların emrettiği çerçevede ve işyeri hekiminin uygun gördüğü testler üzerinden yapılıyor. Ayrıca bunun yanında 6331 sayılı kanun çerçevesinde de TECO ve Yalçınkayalar Grubu içerisinde iş güvenliği eğitimleri, tatbikatları, sağlık taramaları düzenli olarak yapılıyor. TECO ve Yalçınkayalar Grubu içerisinde iş sağlığı ve güvenliğini yaklaşık 5 yıldır uyguluyoruz. 5 yıllık süreç içerisinde bütün personelin her türlü eğitim ve sağlık taramasını gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler