131019098
26 Nisan 2024, Cuma

YENİ MAHALLE'DEKİ KANGREN: CİNDERE

8 Şubat 2017, Çarşamba 07:21

     


Cindere Mevkii'ndeki çarpık kentleşme gittikçe büyüyor. Bölgenin her tarafında gelişigüzel bina yapımları devam ediyor. Yeni hastanenin kurulmasıyla birlikte bölgedeki sorunların daha da büyüyeceğini söyleniyor.

Yeni Mahalle'ye bağlı Cindere Mevkii'nde çarpık kentleşme sorunu gün geçtikçe büyüyor. Cindere'de imara açılan alanlarda müstakil ev ve apartman inşaatından geçilmiyor. Şehir planlamasından uzak bir şekilde yapılan evler Cindere'deki vatandaşların belediye hizmetlerinden yararlanmasını da engelliyor. Aliağa Belediyesi'nin Cindere'ye dair kentleşme planının olmaması, evlerin gelişi güzel bir şekilde yapılmasına neden oluyor. Doğru dürüst sokakları olmayan Cindere'nin iç bölgelerine patika yollarla ulaşım sağlanıyor.

SORUMLULAR: ÜLKÜ, KAYA, OĞUZ VE ACAR

Cindere'deki çarpık kentleşmenin birçok sorumlusu var. Cindere Mevkii ilk olarak CHP'li Hakkı Ülkü zamanında gecekonduyu önleme bölgesi oluşturmak için imara açıldı. AK Partili Tansu Kaya ve CHP'li Turgut Oğuz döneminde de bu uygulama devam etti. Şu anki MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar döneminde de bölgenin imara açılması hız kesmeden devam ediyor. Bir kentleşme planı üzerinden yapılmayan bu imara açmalar Cindereli vatandaşların yaşamını işin içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

HASTANE YAPILAŞMAYI HIZLANDIRACAK

Aliağa'ya yapılacak yeni hastanenin Cindere Mevkii'ne yakın bir yere inşa edilecek olması bölgedeki kentleşme sorunlarını daha karmaşık hale getireceği konuşuluyor. Yeni hastaneyle birlikte bölgedeki yapılaşmanın daha da artması bekleniyor. Nasıl bir yol izleneceği ise şu an kestirilemiyor. Kulislerde Cindere'de yeniden bir kent düzenlenmesi gerektiği söyleniyor. Ama Cindere'deki yapılaşma hız kesmeden devam ediyor.

VATANDAŞLAR MAĞDUR

Cindere'deki vatandaşlar, yetkililerden oldukça şikayetçi. Bölgenin birçok yerinde kanalizasyon alt yapısı bulunmuyor. Sokaklarda ulaşım ise patika yollardan sağlanıyor. Yoğun yağmur yağdığı günlerde yürümek oldukça güçleşiyor. Cindereli vatandaşlar yetkililere "buraya alt yapı getirmeyecekseniz niçin imara açıyorsunuz" diye soruyor. Cindere'de arazinin eğimine göre rastlantısal sokaklar oluşmuş durumda. Resmiyette ise bu sokakların hiçbir karşılığı yok.

BALCI: ÇOK FAZLA ŞİKAYET VAR

Yeni Mahalle Muhtarı Mehmet Balcı, Cindere'deki vatandaşların yaşadıkları sıkıntılardan dolayı muhtarlığa çok fazla şikayette bulunduklarını söylüyor. Yetkililerle birçok defa bu konu hakkında görüştüğünü dile getiren Balcı, İzmir Büyükşehir Belediye ve Aliağa Belediye'sinin birlikte hareket ederek vatandaşların mağduriyetlerini çözmesi gerektiğini belirtiyor. Cindere'deki çarpık kentleşmenin gün geçtikçe arttığını aktaran Balcı, yeni hastanenin kurulmasıyla birlikte bölgedeki sorunların daha da büyüyeceğini söylüyor.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler