131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

KIBRIS GAZİSİ ‘TCG ERTUĞRUL’ MÜZE OLACAK

8 Ağustos 2017, Salı 06:00

     


Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ve ‘Gazi’ unvanını alan, Aliağa Gemi Söküm Tesisleri’nde bulunan çıkarma gemisi TCG Ertuğrul görevine KKTC’de müze olarak devam edecek.

Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan ve ‘Gazi’ unvanını alan çıkarma gemisi TCG Ertuğrul gemisi, KKTC’ye gidiyor. Geçtiğimiz aylarda emekliye ayrılan ve sökülmek üzere Aliağa Gemi Söküm Tesislerine çekilen, 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatı’nın deniz kısmının yönetildiği sancak gemisi TCG Ertuğrul, bundan sonra KKTC’de müze olarak görevine devam edecek.

‘TÜRKİYE MADDİ MANEVİ DESTEK OLDU’

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan KKTC Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Alsancak Belediyesi’nin 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nda Türk Askerinin ilk ayak bastığı yer olduğunu belirterek, “Bununla ilgili tarihimizi yaşatmak, tarihimizi öne çıkarmak ve kültürümüzü göstermek açısından belediye olarak, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT), Erenköy Mücahitleri Derneği ile birlikte bir çalışma başlattık. Ertuğrul Gazi Gemisini Alsancak’a getirip, çıkarmanın olduğu yerde açık hava müzesi haline getireceğiz. Bununla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı irtibata geçtik. Bize bu konuda maddi manevi desteği vereceklerini söylediler. Bize bu konuda finansman sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Kolordu Komutanlığı’na ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na teşekkür ediyorum.” dedi.

KKTC’YE GÖNDERİLECEK

Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ‘Gazi’ unvanlı 63 yaşındaki çıkarma gemisi TCG Ertuğrul, geçtiğimiz aylarda Foça Deniz Üs Komutanlığı’ndaki törenle hizmet dışına çıkarılmış, daha sonra da sökülmek üzere Aliağa Gemi Söküm Tesisleri’ne çekilmişti. Gerekli prosedürlerin tamamlanması ile birlikte KKTC’ye gönderilecek olan Ertuğrul Gazi Gemisinin bundan sonra görevine müze olarak devam edeceği bildirildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler