131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

AĞAPARK HİZMETE AÇILDI

9 Temmuz 2016, Cumartesi 06:28

     


Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın prestij projelerinden olan, geçtiğimiz yılın Nisan ayında saha çalışmalarına başlanan Ağapark Projesi tamamlandı. Ağapark, Ramazan Bayramı’nın son günü hizmete açıldı.

Aliağa Plajlar bölgesinde, Arka Plaj olarak bilinen alana inşa edilen, geçtiğimiz yıl Nisan ayında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın katıldığı temel atma töreninin ardından saha çalışmalarına başlanan Ağapark Projesi tamamlandı. 170 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilen yeşillendirme, plaj ve sosyal yaşam alanı projesi olan Ağapark, fiziki yapılarda gerçekleştirilen son rötuşların ardından hizmet vermeye başladı. Ağapark’ın içerisinde yaz-kış açık kafe ve restoranlar, spor ve piknik alanları bulunuyor. Geniş bir plaj alanına sahip olan Ağapark’ta yaz aylarında denize de girilebilecek. Belediye tarafından işletilecek olan kafe ve restoranlardaki ürünler market fiyatları ile temin edilebilecek. Ağapark’ın resmi açılışı ise ileriki günlerde yapılacak.

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR

Ağapark’ın hizmete girmesi ile ilgili Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, Aliağa Belediyesi ile şahsi sosyal medya hesabında yayınladığı açıklamada, “21 Nisan 2015 tarihinde büyük bir heyecanla temelini attığımız ‘İzmir'e gidilen değil, İzmir'den gelinen yer, Aliağa’ sloganımızın en büyük tamamlayıcılarından biri olan Ağapark projemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Resmi açılışını daha sonraya planladığımız Ağapark'ımız bayramın 3. günü olan 7 Temmuz 2016 Perşembe günü itibari ile kapılarını siz değerli vatandaşlarımıza açıyor. Bu dönem içerisinde, Aliağamıza tahsisi konusunda emekleri için, sizler adına helallik istediğim Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Sayın Hamza Dağ'a, parti yöneticilerine, İzmir Büyükşehir’in ilgili bürokratlarına, Milli Emlak Genel Müdürümüze ve ekibine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kim ki siyasi ve ticari bir beklentisi olmaksızın katkı koyduysa, hepsinden Allah razı olsun.” ifadeleri yer aldı.

GİRİŞLER BİRLİK KOMBİNE KART İLE YAPILABİLECEK

Açıklamada Ağapark ile ilgili bilgiler veren Başkan Acar, “Ağapark, belediye şirketimiz tarafından işletiliyor olup, herhangi bir kişi, kurum, kuruluş veya 3. şahıslara peşkeş çekilmemiştir. Ağapark belli kısımları belediye ekip ve ekipmanlarınca, belli kısmı imece usulü ile hayırsever vatandaşlar ve iş adamlarının katkıları ile tamamlanmış; tamamen el emeği, göz nuru milletin yeridir. Katkı koyan kurum, kuruluş, işadamı, sanayici ve hayırseverler resmi açılışımızda sizlerin gözü önünde, kendilerine plaket takdim edilerek açıklanacaktır. Ağapark'a giriş ve kullanım; Aliağalıların kullanımını kolaylaştırmak, uygunsuz insanların girişlerini engellemek ve içerisinde rahat, huzurlu ve güvenli bir tatil, dinlenme ve eğlenme konforunu sağlamak adına, sizlerin de bu konudaki talepleri göz önünde bulundurularak Ağapark Birlik Kombine Kart ile yapılabilecektir” dedi.

YETİM, ÖKSÜZ, ŞEHİT AİLESİ VE ENGELLİLERE ÜCRETSİZ

Aliağa’da yaşayan vatandaşların, 1 yıllık kombine kartı, 100 TL karşılığında Ağapark girişinden, belediyeden ve çeşitli noktalara konulacak stantlardan temin edebileceklerini söyleyen Acar, “Ağapark kombine kartı 4 kişilik olup 01.05.2017 tarihine kadar geçerlidir. Giriş, otopark, tuvaletler, duşlar, kabinler, şezlonglar ve şemsiyeler, tenis kortu, plaj voleybolu, çocuk aqua havuzu, basketbol sahası, cankurtaran ve doktor hizmeti, bebek bakım odaları, piknik alanı, yapılacak açık konserler, animasyon gruplarının gösterileri ve gece partileri ücretsiz olacaktır. 1 yıl boyunca kişi başı 25 TL, yani aylık 2,5 TL karşılığında ücretsiz olacaktır. Buradaki amaç dışarıdan gelen misafirler ile Aliağalı kart sahibi vatandaşların farkının oluşması, güvenlik ve huzurun teminidir. 4 kişinin isminin elektronik olarak bağlı bulunduğu kart ile kartta kayıtlı bir kişi olması halinde yanında 3 misafirimizi de getirebilecektir. Kartı olmayan dışarıdan misafirlere, kişi başı giriş bedeli 10 TL'dir. Birlik kartı olmayan öğrencilere 5 TL olan Ağapark'a tarafımızdan tespit edilmiş yetim ve öksüzlere, şehit ailelerine ve engellilerimize ücretsiz kartlarımız dağıtılmaya başlanmıştır.” diye konuştu.

ALKOL KESİNLİKLE YASAK

Ağapark'ta çay, su, meşrubat, dondurma satışı yapacak olan özel satış noktasının söz verdikleri gibi market fiyatlarıyla, diğer büfelerden temin edilecek ürünlerin piyasa fiyatlarının altında hizmet vereceğini kaydeden Serkan Acar, “ Ağapark piknik alanı dışında sahilimizde kesinlikle yeme içme, piknik mangal ve benzeri yiyecek içecek kabul edilmeyecek, plajımız 5 yıldızlı otel konsepti ile Aliağalıların hizmetinde kalacaktır. Ağapark'ta alkol satışı kesinlikle olmadığı gibi dışarıdan alkol getirilmesi ve tesis içerisinde alkol alınması kesinlikle yasak olup en sert güvenlik önlemleri tarafımızca alınmıştır. Ağapark içerisinde hiçbir şekilde nakit para geçerli olmayıp, temin edeceğimiz birlik kartlarına yüklediğiniz miktar kadar kartla harcama yapabileceksiniz. Bu kartlarda 1 yıl boyunca harcanmayan veya artan miktar 1 sonraki yılda yeni kartınıza devir yapılacaktır. Bu sayede Ağapark içerisindeki para ile ilgili her türlü şaibe ortadan kalkmış olacak ve şeffaf olarak belediye şirketimizin hesapları, kar zarar analizleri anında görülebilecektir” dedi.

BELEDİYENİN TÜM İŞLETMELERİNDE BİRLİK KART KULLANILACAK

Başkan Acar ayrıca çok yakın zamanda belediye şirketinin işlettiği düğün salonları, Fırat Çakıroğlu Parkı, belediye benzinliği ve bundan sonra devreye alacakları işletmelerde kesinlikle nakit para geçirmeden bu kartların kullanılacağını söyledi. Acar, “Böylelikle hem Aliağalı olmanın ayrıcalığını yapılacak kampanyalar ve indirimlerle yaşayacağız, hem de belediye şirketimiz ve belediyemiz kurumsallaşma yolunda büyük bir adım atmış olacaktır. Ağapark yatırımımız sayesinde 101 Erkek, 104 Kadın olmak üzere toplam 205 kişi istihdam edilmiş olup bu istihdamın yüzde 94’ü Aliağalı insanımızdır” ifadelerini kullandı.

AQUA PARK VE GÖLET İÇİN ÖZÜR

Açıklamasının sonunda yapılamayan aqua park için çocuklardan özür dileyen Belediye Başkanı Acar, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Sevgili çocuklar sizlere aqua park için seçim öncesi söz vermiştim, ama maalesef kanuni olarak Ağapark içerisinde bu yatırımı yapmak mümkün olmadı. Belki gönüllerinizi bu sene için biraz alabilirim diye 350 kişi kapasiteli şişme aqua park sizleri Ağapark'ta bekliyor. Ama buradan size bir söz daha vereceğim. Aliağa’mızın başka bir noktasına görev sürem içerisinde bir aqua park yapmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Hakkınızı lütfen helal edin. İkinci özürüm ise sizlere seçim öncesi tanıtımda göstermiş olduğumuz piknik alanı içerisindeki gölet. Maalesef yetiştiremedim, maddi olarak da yeterli gelemedik. Ama hiç merak etmeyin hele bu seneyi bir atlatalım o gölet oraya yapılacak. Son söz olarak Ağapark Sizin, Ağapark Aliağalıların, Ağapark çocuklarımızın, gençlerimizin Ağapark, hepimizin. Lütfen hep beraber koruyalım, tanıtalım ve geliştirelim.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler