131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

Önal: “Yasal mevzuatlara titizlikle uyuluyor”

19 Nisan 2024, Cuma 09:08

     


GEMİSANDER Başkanı Kamil Önal, ilçedeki gemi geri dönüşüm tesislerinde, insan sağlığını, çevreyi tehdit edecek her türlü atık süreçlerinde ilgili yasal mevzuatlara titizlikle uyulduğunu söyledi.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, söküm için Aliağa’ya getirilen, asbest ve tehlikeli atık barındırdığı iddia edilen İtalyan donanmasına ait gemilerle ilgili tartışmalar üzerine yazılı basın açıklaması yaptı. Önal, “Son günlerde bazı basın yayın organlarında sektörümüzle ilgili habercilik etiğine uymayan yayınlar yapıldığı müşahede edilmiştir. Bilgi eksikliği yahut maksatlı olduğunu düşündüğümüz bu ve benzeri haberlerin tekrar etmemesi temennimizdir.” Dedi.

“Her türlü envanter kamuoyuna açık”

Tesislerin, uygulamaların, çalışma alanlarının, yasal ve çevresel süreçlere ait her türlü envanterin kamuoyuna, ilgili sivil toplum kuruluşlarına ve özellikle basın mensuplarına her zaman açık olduğunu belirten Önal, “Bu nedenle; Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde geri dönüşümü yapılmak üzere getirilen gemilere ait hukuksal süreç, denetim, gözetim, çevre mevzuatı ve insan sağlığına ait yükümlülükler ilgili şirket tarafından ayrıntılı bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulmuştur. Tesislerimizde, insan sağlığını etkileyecek ve çevreyi tehdit edecek başta asbest olmak üzere her türlü atık süreçlerinde ilgili yasal mevzuatlara titizlikle uyulmaktadır. Ülkemiz ekonomisine büyük katkısı olan sektörümüzün yan sanayisi ile birlikte binlerce insanı istihdam ettiği unutulmamalıdır.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler