Gaziler Günü’nün 104. yılı kutlandı
20 Eylül 2025, Cumartesi 06:30| Tweet |
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921′de ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanı verilişinin 104. yıl dönümü Aliağa’da düzenlenen törenle kutlandı.
Aliağa Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene: Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Ali Güler, gaziler ve yakınları, şehit aileleri, kurum müdürleri, Aliağa Belediyesi başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören programı; Kaymakamlık makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aliağa Şube Başkanlığı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumu ile başladı.
“19 Eylül gazilerimizin şeref günüdür”
Çelenk sunumları, istiklal marşının okunması ve şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aliağa Şube Başkanı Kıbrıs Gazisi Faruk Seçgin yaptı. Seçgin, konuşmasında, “Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasından sonra Türk Milleti adına TBMM 19 Eylül 1921 tarihinde bu emsalsiz zaferin anısına zaferin mimarı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanı ile mareşal rütbesi tebliğ edilmiştir. Üzerinde yaşadığımız bu toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlığının eseridir. Aziz milletimiz bağımsız yaşamayı ve istiklalini korumayı ilke edinerek bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. 19 Eylül Gaziler Gün bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında devletin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle anıldığı bir gündür. 19 Eylül savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Onlar sayesinde kıvançla nefes alıyoruz. Başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet; yaşayan gazilerimize sağlık ve mutluluk diliyorum. Gaziler günü kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene!” ifadelerini kullandı.
Şehitlik ziyaret edildi, mevlit okutuldu
Programın devamında Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Emir Mızrak ve Mahmut Talha Taşlı, 153 Sayılı Kanunla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik Rütbesi verilmesi ile ilgili meclis tutanaklarını okudu. Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Görkem Barış Erol, Atatürk’ün meclise ve orduya teşekkür mesajını okurken; Asya Tekmen ise ‘Ya Şehit Ol, Ya Gazi’ isimli şiiri seslendirdi. Gaziler Günü programı, Aliağa Kabristanlığında bulunan şehitlik ziyareti ile öğle namazı öncesinde Çarşı Camii’nde mevlit okutulması ile son buldu.
(DERYA SÜNER)

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,

SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek.

Günümüz iş dünyasında hız, verimlilik ve esneklik başarı için

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

Hafta sonu etkili olan yağışlarda, Yenifoça merkezindeki derede İZSU çalışmaları

Kelimelerin sessiz devrimini yazan Melike Melis, masalın büyüsünü,

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 13. hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK, deplasmanda Isparta

İZSU’nun 45 milyar lira olarak belirlenen 2026 Mali Yılı Bütçesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Genç İzmirim Kart dönemini

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, siyasi parti

Barış Turan, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda

Rahim duvarı kalınlaşması, birçok kadının hayatında karşılaşabileceği bir sağlık

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’daki yeni adliye binasının

UMEDER Başkanı Ozan Yıldızbaş, yetki belgelerine yapılan zam, ticari araçların

Website sıralaması, Google sonuçlarında bir web sayfasının belirli anahtar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda

CHP Aliağa Gençlik Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile AKINSOFT arasında imzalanan protokol kapsamında,

Kastamonu'nun Osmanlı dönemindeki geniş vilayet yapısından 20 ilçeli

Etkinlik ve organizasyonlar firmaların tanıtımlarını en iyi standartlarda gerçekleştirdikleri















