131019098
28 Mart 2024, Perşembe

İZMİR'DE İLK 'ROBOTİK KEMOTERAPİ İLAÇ HAZIRLAMA ÜNİTESİ' HİZMETE GİRDİ

26 Aralık 2016, Pazartesi 07:03

     


İzmir'de Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmete giren "Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi" ile kanser hastaları için doğru ilacın, doğru doz ile doğru zamanda hazırlanması sağlanacak.

İzmir Kuzey Bölgesi Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, hastane bahçesine yapılan yeni binada hizmete başlayan Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi ile standartlara uygun koşullarda, kapalı ve negatif basınçlı iç hava ortamında kanser ilaçlarının hazırlanmasına başlanacak. Robotik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesiyle kanser hastaları için doğru ilacın, doğru doz ile doğru zamanda hazırlanması sağlanacak ve ilaç tasarrufu yapılacak. İlaç hazırlama işlemine sağlık personelinin doğrudan müdahalesi olmadığından çalışanların kanser ilaçlarına maruz kalma riski ile iğne yaralanmaları da önlenecek. Sistem, ayrıca tüm iş akışlarının izlenebilirliğini ve geriye dönük sorgulanabilirliği sağlayacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi Yönetici Başhekimi uzman doktor Enver Yalnız, kanserin her geçen gün önemi artan bir sağlık sorunu olduğuna ve tedavisinin önemine dikkat çekti. Robotik Kemoterapi Hazırlama Ünitesinin tüm dünyada kemoterapi hazırlanma konusunda en ileri teknoloji olduğunu bildiren Yalnız, şunları kaydetti:"Tüm dünyada halen 50 merkezde mevcut olan ve ülkemizde ise 7 merkezde kullanılan bu teknoloji İzmir Bölgesinde ilk olarak hastanemize kazandırıldı. Robotik Kemoterapi cihazı ile bilgisayarlı sistem kontrolünde, el değmeden ve tamamen kapalı bir ortamda özel bir tedavi olan kemoterapi ilaçlarının hazırlanması mümkün olacak. Yeni ünitemizin hastanemize kazandırılmasında başta Bakanlığımıza, Genel Sekreterliğimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise, en uygun dozlarda kemoterapi hazırlanması, dozların otomatik olarak kontrol edilmesi, kemoterapi ile ilgili bilgilerin doğru şekilde toplanması, sağlık çalışanlarının kemoterapiye maruz kalmalarının önlenmesi ve ilaç tasarrufu sağlanması konusunda sistemin büyük avantaj sağladığına işaret etti. Ünitede yakın zamanda hastanede tedavi gören hastalar için el değmeden ilaç hazırlanmaya başlanacağına işaret eden Erbaycu, "Hastalarımız ve çalışanlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. İmkanlarımız dahilinde tüm sağlık tesislerimizi yeni güvenli teknolojik cihazlarla buluşturmayı hedefliyoruz. Robotik Kemoterapi Ünitesinin hastalarımıza ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını dilerim." ifadesinde bulundu. (AA)







 
Son Eklenen Haberler