5 Haziran 2025, Perşembe

ALİAĞA’YA VEDA ETTİLER

27 Haziran 2014, Cuma 18:35

     


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan ‘2014 yılı Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi doğrultusunda tayin olan Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Osman Bağlar, Cumhuriyet Savcıları Yavuz Şahin, Hakime Nihal Kirazcı Dinç ve İlçe Seçim Müdürü Ayten Balıkoğlu, düzenlenen yemekle mesai arkadaşlarına veda ettiler.

Geçtiğimiz gün Öz Urfa Lokantası’nda öğle yemeğinde biraraya gelen Adliye çalışanları; İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atanan Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Osman Bağlar’a,  İzmir Karşıyaka C. Savcılığı’na atanan Hakime Nihal Kirazcı Dinç Dinç’e, Aşkale C. Savcılığı görevine atanan Yavuz Şahin’e ve Güzelbahçe Seçim Müdürlüğü görevine atanan Ayten Balıkoğlu’na birer teşekkür plaketi vererek uğurladılar.Yapılan konuşmalarda; ayrılmanın üzüntüsü dile getirilerek, Aliağa ve Aliağa’daki mesai arkadaşları arasındaki dayanışma vurgusu yapıldı.İzmir’e Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak tayin olan Osman Bağlar, yaptğı duygusal konuşmada; “Kendimi Aliağa’dan gitmiş saymıyorum. Hepinizi yeni görev yerime bekliyorum. Aliağa’da görev yaptığım sürece birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığım tüm arkadaşlarıma  çok teşekkür ediyorum.  Bu tür vedalarda genelde ben plaketleri verir, giden arkadaşı uğurlayan  cümleler kuran taraftaydım. Şimdi ise giden olduk.  Giden tarafın daha zor olduğunu  şimdi gördüm” dedi.

Karşıyaka’ya Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Nihal Kirazcı Dinç ise hakimlik mesleğinden ve sevdiklerinden veda eden  biri için bugünün  zor biran  olduğunu belirterek, “15 yıllık mesleğimden vazgeçtim. Bu benim için bir tutkuydu. Her şeyin iyi olmasını diliyorum.  Ama çok mutluyum  bana duygu yoğunluğunu yaşattığınız için. Aliağa geldiğimde buranın benim için bir askerlik,  geçici bir yer olduğunu düşünmüştüm ama çok güzel anlar yaşattınız bana.  Tüm kalem personeline, müdürlerime meslektaşlarıma, çay ocağı personeline ve  herkese çok çok teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşlara yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Murat Akçaer’de yaptığı konuşmada tayin olan arkadaşları ile ayrılmanın üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade ederek, "Çünkü çok güzel bir ortamımız vardı.  Buraya geldiğim andan itibaren  hiçbir yabancılık çekmeden kendimi güzel ortamın içinde buldum. Yavuz Savcımın geldiğim günden buyana güler yüzünü esirgemediğini gördüm. Osman Başsavcım ne zaman başımız sıkışsa ve sadece iyi zamanımızda değil kötü günde de yanımızda oldu.  Bizi hiç bir zaman kırmadı, incitmedi. Başsavcı Osman Bağlar ile çalıştığımız için hem bir gurur hem de bir mutluluk duyuyoruz.  Yanımızdan ayrılıyor,  diğer arkadaşlarımız gibi Başsavcıma yeni görev yerinde başarılar diliyorum" dedi.Aşkale Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Yavuz Şahin’de “Aliağa’da hepsi birbirinden çok iyi insanlarla tanıştım. Çok iyi günlerim geçti. Hepiz Allaha emanet olun” dedi.Güzelbahçe Seçim Müdürlüğü görevine atanan Ayten Balıkoğlu’da, Aliağa’da kısa bir süre görev yapmasına karşın, güzel anılarla ayrıldığını belirtti.






 
Son Eklenen Haberler