131019098
28 Nisan 2024, Pazar

Güney Marmara'nın Gizli Tatil Cenneti Avşa Adası Sezona Hızlı Girdi!

4 Temmuz 2017, Salı 15:03

     


Tatil için sakin ve huzurlu ortam tercih etmek isteyenler bu durumda Avşa adası gezilecek yerler ile aradıkları gibi doğa içinde huzurlu ortamlarda dolaşabilirler.

İstanbul'a 3 saat mesafedeki Avşa Adası'na Ramazan bayramı tatilinde turist akını başladı. Günler öncesinden Avşa Adası otelleri rezervasyonlarını tamamlarken Avşa'daki pansiyonlarla birlikte doluluk oranı yüzde yüzlere ulaştı. Yeme, içme ve eğlence mekanlarına gelen turistler akın ederken ada plajlarında bu yılda doluluk tavan yaptı.

Avşa Adası'nı Tanıyalım

Marmara denizinin güney kısmında yer alan Avşa adası turistik bir alandır. Ada Balıkesir'e bağlı olan sakin yaşamıyla yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken turistik alanlardan biridir. Muhteşem doğası ile özellikle sakin ortamlarda tatil yapmak isteyen turistlerin ilgisini çekmektedir. Ada'nın sınırları içerisinde çok sayıda koy bulunmaktadır. Tavşanlı Koyu, Çınar Koyu, Atanaş Koyu, Kumtur Koyu ve Yiğitler Koyu denize girmek isteyenlerin tercih edebileceği seçenekler arasında yer almaktadır.

Avşa Adası'na Nasıl Gidilir?

Aşağıda okula gitmek isteyenler bu durumda İstanbul üzerinden geliyorlarsa İDO feribotu ile deniz üzerinden ulaşım sağlayabilirler. İstanbul bostancı veya Yenikapı’dan kalkmakta olan feribot seferleri tercih edilerek 3 saat 15 dakikalık süren yolculuk sonunda adaya ulaşım sağlanabilir. Aynı zamanda karayolunu tercih etmek isteyenler İstanbul'dan kalkan İstanbul seyahat otobüsleriyle yolculuk ederek Tekirdağ'a ulaşabilir ve buradan Tekirdağ’dan adaya geçiş için tekneleri kullanabilirler.

Avşa Adası'nda Konaklama

Tatil için Avşa adasını tercih edenler bu durumda Avşa Adası konaklama konusunda çok sayıda farklı otel, motel veya pansiyon seçeneklerini tercih edebilirler. Konaklama için tercih edilecek olan yerler özellikle adada gece hayatının devam ettiği bölgelerde olması halinde daha eğlenceli ve keyifli zaman geçirilebilir. Yapılacak olan seçimlerde özellikle sunulan hizmetler değerlendirilerek bu şekilde en uygun seçim yapılabilir. Bahar Motel, Altınkum Tatil Konakları, Cane Motel, The Park Otel, Yürekli Otel gibi farklı konaklama seçenekleri arasından seçim yapılabilir.

Avşa Adası Gezilecek Yerler

Tatil için sakin ve huzurlu ortam tercih etmek isteyenler bu durumda Avşa adası gezilecek yerler ile aradıkları gibi doğa içinde huzurlu ortamlarda dolaşabilirler. Ali dede türbesi, Türkeli köyü ve manastır kalıntıları, Yiğitler köyü gibi farklı alanlar gezilebilir. Ayrıca sahilde yer alan kır gazinosu da eğlence arayanların tercih edeceği alanlardan biridir. Kesintisiz devam eden eğlence için disco da turistlerin hız kesmeden devam etmesini sağlamaktadır. Bölgede ağaçlık alanların fazla olması da temiz havada doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin uygun ortamlarda keyifli zaman geçirmesini ve temiz havanın keyfini çıkartmasını sağlamaktadır.

 







 
Son Eklenen Haberler