131019098
7 Mayıs 2024, Salı

CHP’den Tarım Mitingi

6 Mayıs 2023, Cumartesi 06:44

     


CHP İzmir İl Başkanlığı, Menemen'de Tarım Mitingi düzenledi. CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Hakan Turan, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Aliağa Bölge Koordinatörü Çağdaş Özçelik ve Aliağa İlçe Sorumlusu Semih Özel’in de katıldığı mitingde, Millet İttifakı'nın çiftçiye yönelik vaatleri anlatıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından Menemen'de Tarım Mitingi gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mitinge İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP'li belediye başkanları, CHP İzmir milletvekili adayları, CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Hakan Turan, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Aliağa Bölge Koordinatörü Çağdaş Özçelik, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Aliağa İlçe Sorumlusu Semih Özel, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Soyer, “Tüm haklarınızı sonuna kadar takip edeceğim”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mitingde yaptığı konuşmada bu topraklarda refahın çok bol olduğunu belirterek, “Biz dünyada kendi kendine yeten ekonomisi olan bir ülkeydik. Bütün ülkenin tahıl ambarıydık. Buğdayı bütün dünyaya biz satardık, peki ne oldu? O berekete kıran mı girdi, ne oldu? Neden biz her şeyi ithal eder hale geldik. Ama başka bir tarım mümkün. Çünkü bu bereketli topraklar herkesi doyuracak kadar güçlü. Hep sizden söz istedik ve sizler hep söz verdiniz. Ben de size söz vermek istiyorum. Eğer 14 Mayıs ertesi günü halk iktidarını kurarsak ben de iktidarın büyükşehir belediye başkanı olarak bu kadar yıldır hakkı gasp edilen; İzmirlinin, Menemenlinin tüm haklarını sonuna kadar takip edeceğim” dedi.

Aslanoğlu, “Kovanlara, ahırlara, tarlalara çöken karanlık bitiyor”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise sıkıntıların ortak olduğunu belirterek, “Ekilmeyen tarlalara hep beraber üzülüyoruz. Süt ineklerini kesime gönderen çiftçilerimize hep beraber üzülüyoruz. Hasat zamanında eline bir şey kalamayan üreticimize hep beraber üzülüyoruz. Ama biz neden üzülüp kahrolalım. Çiftçilere destek vermeyenler kahrolsun. Artık buna yeter diyelim. Çiftçinin yanında olmayana yeter diyelim. Sizleri bu topraklardan koparamadılar, mazottan gübreye her şeyin fiyatı arttı. Ama topraklarınızdan kopmadınız. Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası tarımsal kalkınma sürsün diye ekmeye, biçmeye devam ettiniz. Tarımsal planlama yerine beton dökmeyi düşünenlere inat tarıma devam ettiniz. Samanı bile ithal ettiler. Ama bunlara rağmen sizler devam ettiniz. Bu utanç bunlara yeter! Milletin efendisi olmak böyle bir şey; sabırla, dirençle devam ettiniz. Artık sizin zamanınız, bu direniş boşa değildi. Kovanlara, ahırlara, tarlalara çöken karanlık bitiyor” dedi.

Millet İttifakı'nın çiftçiye yönelik vaatleri

Millet İttifakı'nın çiftçiye yönelik vaatlerini anlatan Aslanoğlu, “Mazotta ÖTV yükünü kaldıracağız. Gübre ve tohum maliyetini yarasının destek olarak çiftçimize geri vereceğiz. Çiftçilerimizin kredilerinin faizlerini silip kredilerini yeniden yapılandıracağız. Sulama ve elektrik faturalarının tahsilatını hasattan sonraya bırakacağız. Çiftçilerimizin finans sorununu çözeceğiz. Kadın çiftçilerimizin sosyal güvenlik destek primlerini devlet karşılayacak. 30 yaş altı genç çiftçilerimizin de sosyal güvenlik destek primlerini devlet ödeyecek.” Diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler