131019098
23 Nisan 2024, Salı

ADAR, “TÜRK'ÜN BAŞARISI OLAN ŞANLI ZAFERİ KUTLUYORUM”

11 Kasım 2020, Çarşamba 06:36

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasının ardından açıklamada bulundu. Adar, “Türk'ün başarısı olan şanlı zaferi kutluyorum” dedi.

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'ı Ermenistan işgalinden kurtarma harekatı 27 Eylül'de başlamıştı. Geride kalan günler içerisinde 300'e yakın yerleşim yeri işgalden kurtarıldı. Önceki gün gece saatlerinde yapılan açıklamalara göre, Azerbaycan ve Ermenistan, Rusya'nın ara buluculuğunda çatışmaları sona erdirmek için anlaşmaya vardı. Konuyla alakalı İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar açıklamada bulundu. Adar, “Azerbaycan’ın işgal edilen toprakları Karabağ, 28 yıl aradan sonra Azerbaycan Türk ordusunun zaferi ile kurtarılmıştır. Ermenistan resmen savaşı kaybettiğini ve şartsız topraklardan çekileceğini anlaşma imzalayarak kabul etmiştir. Türk'ün başarısı olan bu şanlı zaferi kutluyorum. Temennimiz odur ki dünya üzerindeki tüm Türk yurtları azatlığa kavuşsun. Türk devletlerinin ekonomik ve siyasal olarak güçlü olması, tıpkı Karabağ’da olduğu gibi diğer esir Türk illerinde de özlenen bu tür zaferleri bize yaşatacaktır.” dedi.

“Yaşa Karabağ, Yaşa Azerbaycan, Yaşa Türkiye”

Açıklamasına devam eden Başkan Yavuz Adar, “Musul, Kerkük, Telaffer, Tebriz, Kırım, Doğu Türkistan ve daha niceleri. Hayalini kurduğumuz ve özlemini yaşadığımız Turan ellerindeki bu zaferler muhakkak olacaktır. Ama muhakkak olacaktır. Elçibey, bir gün bir konferansta, Karabağ işgalden kurtulacaktır ve bu kurtuluş silahla olacaktır söylemi gerçek olmuştur. Yukarıda saydığımız işgal altındaki tüm Türk yurtları tıpkı Karabağ gibi işgalden kurtulacaktır ve Elçibey’in dediği gibi bu Türk yurtları silahla kurtarılacaktır. Silahtan bahsederken dostlarım kimse kızmasın bize, bizde savaş olmasın, barış olsun isteriz ama barış ile kimse işgal ettiği kendi topraklarımızı geri vermiyor. Bu duygu ve düşüncelerimi paylaşırken, Azerbaycan’ın bu şanlı zaferi yüce Türk Milletine hayırlı olsun. Yaşa Karabağ, Yaşa Azerbaycan, Yaşa Türkiye” ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler