Şikâyetçi olduğu iddialarını yalanladı
2 Temmuz 2025, Çarşamba 06:20Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Başkan Tunç Soyer ve diğer isimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Tugay, belediyenin şikâyetçi olmadığını ve gözaltı işlemlerinin hukuki süreçlere aykırı olduğunu açıkladı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve bazı belediye yöneticileri gözaltına alındı. Soruşturma, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın raporu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün bildirimi üzerine başlatıldı.
“Üzülerek öğrendik”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ve gözaltılarla ilgili bir açıklama yaptı. Tugay, “İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın tevdi raporu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nce bildirilen ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca atanan bilirkişiler tarafından tanzim edilerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilen bilirkişi raporu üzerine başlatılmış soruşturma üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen başlatmış olduğu soruşturma kapsamında belediyemiz ve iştiraklerimizin bazı yöneticilerinin gözaltına alındığını üzülerek öğrendik” dedi.
“Belediyenin şikâyetçi olduğuna dair haberler gerçek değil”
Bazı sosyal medya mecralarında yer alan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından şikâyetçi olunduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Tugay, “Soruşturmanın kaynağı, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın tevdi raporu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nce bildirilen ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca atanan bilirkişiler tarafından tanzim edilerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilen bilirkişi raporudur. Önceki belediye başkanımız ve il başkanımız gibi kişiler hakkında belediyemiz Teftiş Kurulu tarafından yapılan bir inceleme veyahut başvuru asla söz konusu değildir. Yine parti yöneticilerimizle ilgili de belediyemizin inceleme yetkisi zaten yoktur ve başvurusu da bulunmamaktadır” diye konuştu.
“Gözaltına alınmalar olağan hukuk yöntemleri ile bağdaşmıyor”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, soruşturma sürecini titizlikle takip edeceklerini belirterek, “Fakat davet edildiğinde ifade vermeye gidecek görevi başındaki kişilerin, sabah saat 05.00 sularında evlerinden gözaltına alınmaları olağan hukuk yöntemleri ile bağdaşmamaktadır. Son zamanlarda CHP’li belediyelere yönelik bu tür yöntemlerin yerleşik bir uygulamaya dönüşmesi, soruşturmanın tarafsızlığı ve akıbeti bakımından düşündürücüdür” dedi.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

Aliağa'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde "Zaferin

Kendi hikâyesini notalara döken müzisyen Anıl Kaplanoğlu ile müzik

FIBA Avrupa Kupası'nın yeni sezonunda mücadele edecek takımlar belirlendi.

İZSU’nun 10 Temmuz verilerine göre, kentin tüm barajlarındaki doluluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da yangın emniyet şeridi oluşturdu,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları,

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), son günlerde kenti etkileyen

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Açıkhava Film Günleri

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören

Ocak-mayıs döneminde Türkiye'den yapılan 110 milyar doları aşan ihracatın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj