131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Acar’ın, Helvacı ve Şakran projeleri

20 Mart 2024, Çarşamba 06:43

     


Aliağa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Serkan Acar, Helvacı ve Şakran projelerini sosyal medyadan paylaştığı videolarla duyurdu.

Daha önce sosyal medyadan paylaştığı bir video ile projeleri için 19 Mart tarihini işaret eden Aliağa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Serkan Acar, Helvacı ve Şakran Mahalleri ile ilgili projelerini sosyal medyadan paylaştığı videolarla açıkladı. İlk olarak Helvacı Mahallesi ile ilgili projeler paylaşıldı. “Kültür Sanat Şehri Aliağa vizyonumuzu şehrimizin her yanına yayıyoruz” sözleriyle başlayan videoda; Helvacı Kültür Merkezi, gençlerin iş yaşamına hızla katılabilmesi için Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Genel Lise olmak üzere iki lise projesi, Helvacı’nın sosyal yaşamına canlılık kazandıracak Natural Park Helvacı Mesire Alanı gibi mahallenin yaşam alışkanlıklarını değiştirecek projelerden bilgiler ve görüntüler yer aldı.

HELVACI PROJELERİ

Helvacı projeleri ile ilgili paylaşılan videoda, “Kültür ve sanat şehri Aliağa vizyonumuzu şehrimizin her yerine yayıyoruz. Helvacı'da sosyal, kültürel aktivitelerin gerçekleştirilebileceği, kadınların, gençlerin atölyelerde mesleki ve hobi kurslarına katılabileceği, tiyatro, konser, sinema gösterimlerinin ve birçok sergilerin yapılabileceği Helvacı Kültür Merkezi’ni beldemize kazandıracağız. Helvacı'da ailelerimizin ve gençlerimizin yoğun olarak talep ettiği 2 lise projesini hayata geçireceğiz. Sanayi sektörlerine yakın bir bölgede bulunan Helvacı’mızda gençlerimizin sanayi sektörlerinin aradığı niteliklerde eğitim alması ve teknisyen varlığıyla ya da iş yeri açma belgesiyle, hızla iş yaşamına katılabilmesi amacıyla Helvacı'ya eski adı endüstri meslek lisesi olan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi kazandıracağız. Ayrıca Helvacı’mıza yükseköğretim kurumlarına öğrenci hazırlayan ve düz lise olarak bilinen genel liseyi de kazandırarak öğrencilerimizin yaşadığı ulaşım ve diğer zorlukları ortadan kaldıracağız. Helvacı’mıza doğayla iç içe olan, muhteşem manzara eşliğinde keyifli vakit geçirilebilecek ve sosyal yaşamın bölgedeki merkezi olacak bir mesire alanı kazandıracağız. Yel değirmeni ile dikkatleri üzerine çekecek projemizin içerisinde seyir terasları, piknik alanları, biyolojik gölet, kafeterya 40 ürünü ve sosyal aktivite bahçeleri de bulunacak.” İfadeleri yer aldı.

Aliağa Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Serkan Acar, paylaştığı diğer video ile de 2024-2029 dönemine ilişkin Yeni Şakran bölgesi projelerini sosyal medyadan duyurdu. Açıklanan projeler eğitimden, gençliğe, turizmden sosyal ve ekonomik gelişime kadar birçok alanda Yeni Şakran’ın çehresinin değişeceğinin müjdesini verdi. Videoda; Şakran Gençlik Merkezi, içinde aqua parktan skate parka kadar birçok içeriği barındıran, Şakran’ın cazibe merkezi olacak Şakran Kent Park, Gölet ve Çevresi Mesire Alanı Projesi, şehre turizm zenginliği katacak Şakran Kanal Rekreasyon Projesi, her türlü kültür sanat aktivitesinin yapılacağı Şakran Kültür Merkezi, Atık Su Arıtma ve Kanalizasyon Projesi gibi çok sayıda projeye yer verildi.

ŞAKRAN PROJELERİ

Şakran projeleri ile ilgili paylaşılan videoda, “Yeter ki gençler istesin! Şakran'da halkımızın sportif faaliyetlerde bulunabileceği, çeşitli sanat ve hobi kurslarıyla eğitim alabileceği, kütüphanesinde kitap okuyup ders çalışabileceği Şakran Gençlik Merkezi’ni hizmete sunacağız. 60.000 metrekare alan üzerinde, içinde aquaparktan, skate parka, bisiklet ve yürüyüş parkurlarından piknik alanlarına, mobil sinemadan, kafeteryalara, spor alanlarından çocuk oyun parklarına kadar sayısız içeriğiyle bölgenin cazibe merkezi olacak Şakran Kent Park projemizi Şakran’ımıza kazandıracağız. Şakran’ımızın doğal zenginliklerinden biri olan gölet ve çevresinde bungalov evler, karavan ve çadır, kamping, yürüyüş yolları, iskele ve gölet içerisinde kano turları gibi birçok unsuru içinde barındıracak Şakran Gölet projemiz bölgemizin güzelliğine güzellik katacak. Tematik özellikli beldemize özgün bir turizm zenginliği oluşturacak alanlarıyla bölgeye yeni bir soluk getirecek. Şakran Kanal Rekreasyon projemiz kapsamında seyir teraslarında kafeterya ve restoranlara, plaj alanlarından görkemli deniz fenerine kadar birçok özel alanlar inşa edeceğiz. Şakran Kültür Merkezine kavuşuyor. Sosyal donatılar açısından oldukça kapsamlı şekilde projelendirilen, yılın 12 ayı kültür sanat etkinliklerinin yapılabileceği Şakran Kültür Merkezimiz içerisinde sinema, tiyatro, konser, konferans, fuaye alanları, atölyeler ve sergi alanlarının yanında teras katına özel tasarlanmış açık hava sineması misafirlerine eşsiz bir deneyim sunacak. Şakran’da kanalizasyon sorunu tarihe karışacak. Şakran'ımızın en büyük altyapı ihtiyacı olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olduğundan uzun yıllardır yapılamayan atık su arıtma tesisi ve Şakran kanalizasyon projesini yetki devri isteyerek Aliağa Belediyesi olarak biz yapacağız. Böylece Şakran’da kanalizasyon altyapısı olmadığı için vatandaşlarımızın çektiği çilelere, foseptik çekim giderlerine ve çevre kirliliğine son vereceğiz.” İfadeleri yer aldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler