131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ÖZBAY: “YÜKSEKDAĞ ONURUMUZDUR”

25 Şubat 2017, Cumartesi 07:00

     


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa İlçe Başkanı Veysel Özbay, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesi istemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı ve Van eski Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanuna muhalefet etmek' suçlamalarıyla dava açılmıştı. HDP Aliağa İlçe Başkanı Veysel Özbay, konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, bu talebin bir hukuk katliamı olduğunu vurguladı.

“İDDİANAMEYİ HAZIRLAYANLAR FETÖ’DEN TUTUKLU”

Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili iddianameyi hazırlayan hukukçuların şu anda FETÖ’den tutuklu olduklarının altını çizen Özbay, “Figen Yüksekdağ, cesur ve yürekli milyonların vekili, kadınların iradesidir. Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesi yargının içinde bulunduğu cinnet halidir. Bu durum hukuk katliamdır. Şu anda Figen Yüksekdağ hakkında bu cezayı öngören savcıların, hakimlerin hepsi terör örgütü FETÖ’den tutuklu kişilerdir. Bu iddianameyi terörist dedikleri bu kişiler hazırlamıştır. Bunlar da bunu uyguluyorlar.” diye konuştu.

“ÖZGÜRLÜKÇÜ SİYASETTEN KORKUYORLAR”

HDP’ye karşı geliştirilen her türlü hukuki linç ve siyasi operasyonların nedeninin HDP’nin demokratik, çoğulcu, ekolojik ve kadın özgürlükçü siyaset anlayışının başarılı olmasından duydukları korku yüzünden olduğunu söyleyen Özbay, “HDP gücünü, meşruluğunu, cesaretini ve moralini demokratik siyaset ve çoğulcu özgürlüklere olan inancını, halkların, inançların, kadınların, gençlerin hakikatinden alır. Başı dik, onurlu ve vicdanlı bir siyasetin temsilcisi olan HDP tüm bileşenleriyle, milyonlarca seçmeni ve gönül verenleriyle her türlü hukuksuzluğa, haksızlığa, lince karşı demokrasi, barış ve insanlık kalesi olarak sağlam durmaya devam edecektir.” dedi.

“BU HAKKI ANCAK HALK GERİ ALIR”

Yüksekdağ’a verilen bu hakkın ancak halk tarafından elinden alınabileceğini kaydeden Özbay, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı “Figen Yüksekdağ Eş Genel Başkanımızdır ve onurumuzdur. Sayın Yüksekdağ milyonların vekilidir. Ona bu hakkı halkı vermiştir ancak halkı geri alır. Halkımız bu hukuksuzluğa ve haksızlığa karşı tüm HDP ve bileşenleri ile 16 Nisan’da hayır diyerek cevabını verecektir. Sayın Figen Yüksekdağ nezdinde başta Selahattin Demirtaş olmak üzere tutuklu milletvekillerimizi saygıyla selamlıyoruz. HDP Aliağa olarak zulme, hukuksuzluğa ve tek adamlılığa hayır diyoruz.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler