131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

“İktidar CHP'li başkanların üstüne geliyor”

25 Temmuz 2022, Pazartesi 06:05

     


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Yücel toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Özellikle son süreçte iktidar bütün gücüyle CHP'li belediye başkanlarının ve tabii ki diğer muhalefet partili belediye başkanlarının da üstüne geliyor” dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel CHP’li İzmir ilçe başkanlarıyla toplandı. CHP İzmir İl Binası’nda gerçekleşen toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yücel, toplantıda Menderes’teki başkanvekili seçimi, belediyelerin çalışmaları ve partinin İzmir genelinde yaptırdığı anketin sonuçlarının masaya yatırıldığını söyledi.

Uyarı yapma gereği hissettik”

Belediye başkanları toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Rutin bir toplantıydı. Belediye başkanlarımızla hizmetle ilgili, kendi sorumluluk alanlarındaki çalışmalarla ilgili istişare yaptık. Menderes'te belediye başkanımızın görevden alınması sonucunda bir başkanvekili seçildi. O süreci değerlendirdik. İl Başkanlığı olarak yaptırdığımız bir anket çalışması vardı bunun sonuçlarını kendileriyle paylaştık. Özellikle son süreçte iktidar bütün gücüyle CHP'li belediye başkanlarının ve tabi ki diğer muhalefet partili belediye başkanlarının da üstüne geliyor. Sebebi şu; hem çalışmalarını hizmet üretmelerini engellemek, vatandaşa dokunmalarını temas etmelerini engellemek, haksız soruşturmalarla ya da Menderes'te yaşadığımız görevden alma gibi olaylarla belediye başkanlarımızı ve tabi ki partimizi itibarsızlaştırmak. Bunlar tabi ki ne belediye başkanlarımızı ne de CHP olarak bizi engelleyebilecek ya da mücadelemizi zayıflatabilecek yöntemler değil. Ancak bu konuda bir uyarı yapma gereği hissettik. Çünkü CHP'li belediye başkanları mercek altında. İzmir'de özellikle CHP yıllardır yerelde iktidarda olan parti, bundan dolayı da İzmir'e yönelik daha fazla saldırı var. Yıpratma çabası var, algı yaratma, algı operasyonu yapma itibarsızlaştırma çabası var. Bu konuyu belediye başkanlarımızla görüştük” diye konuştu.

“Oylarımız arttı”

Genel seçime yönelik İzmir’deki son durumu hakkında yaptırdıkları anketin sonuçlarına da değinen Yücel, şöyle konuştu: “CHP’nin oylarında ciddi bir artış var, iktidar partisinin ve iktidar ortağının MHP’nin oylarında ciddi bir düşüş var. İYİ Parti’nin de oy oranında artış var. Bu yapılan anket ilçe bazında değil, İzmir’i ölçen bir anket, yerel yönetimleri ölçmüyor, milletvekilleri ve Cumhurbaşkanlığına yönelik bir anketti ve bu anketleri ileri ki zamanlar da tekrarlayacağız.”

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler