22 Ekim 2024, Salı

CHP yeni başkanını seçecek

26 Ağustos 2023, Cumartesi 07:02

     


CHP Aliağa İlçe Kongresi yarın (Pazar) gerçekleştirilecek. Kongrede Hakan Turan ve Ali Serçe ilçe başkanlığı için yarışacak.

CHP Aliağa İlçe Kongresi, yarın (27 Ağustos Pazar), Aliağa Belediye Meclis Salonu’nda yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak olan kongrede delegeler partinin yeni ilçe başkanını belirleyecek. Mevcut başkan Özlem Şan Oğuzhan’ın aday olmayacağı genel kurulda Hakan Turan ve Ali Serçe CHP Aliağa İlçe Başkanlığı için yarışacak. 12 Ağustos’ta gerçekleştirilmesi planlanan CHP ilçe kongresi, 23 Temmuz’daki merkez mahallerin delege seçimlerine yapılan itirazlar nedeniyle 27 Ağustos’a ertelenmişti.

23 Temmuz’da yapılan Aliağa’daki merkez mahallerin delege seçimlerinde; Kültür, Kurtuluş ve Kazım Dirik Mahallelerinde Hakan Turan’ın mavi listesi, Yeni, Yalı ve Siteler Mahallelerinde Ali Serçe’nin beyaz listesi birinci çıkarken Atatürk Mahallesi’nde ise eşitlik oluşmuştu. Hakan Turan’ın mavi listesinden toplam 73, Ali Serçe’nin beyaz listesinden ise toplam 94 delege seçilmişti.

CHP’de, Aliağa’daki merkez mahallerin delege seçimlerine yapılan itirazlar da sonuçlanmış, partinin il başkanlığına yapılan itirazlar neticesinde sadece Yalı Mahallesi’ndeki itirazlar kabul edilmiş, diğer mahallelerden gelen itirazlar ise reddedilmişti. Buna göre CHP Aliağa İlçe Başkan Adayı Ali Serçe’nin beyaz listesinden seçilen 3 kişinin delegeliği düşürülmüş, CHP Aliağa İlçe Başkan Adayı Hakan Turan’ın mavi listesinde yer alan 3 kişi gençlik kotasından delege olmuştu. Eşit oy çıkan Atatürk Mahallesi’nde ise 22 delege 11’er delege olarak eşit şekilde bölüştürülmüştü.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler