23 Ekim 2024, Çarşamba

Cumhur İttifakı'nın adayları tanıtıldı

29 Ocak 2024, Pazartesi 06:36
Son güncelleme: 29 Ocak 2024, Pazartesi 10:44

     


Halkapınar Spor Salonu'nda hafta sonu gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adaylarını tanıttı. Aliağa Belediye Başkan Adayı Serkan Acar olarak açıklanırken, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer Bergama Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Menemen’de ise Aydın Pehlivan aday gösterildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkapınar Spor Salonu'nda hafta sonu düzenlenen aday tanıtım töreninde AK Parti'den 25, MHP'den 5 olmak üzere Cumhur İttifakı'nın İzmir'deki 30 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programdaki konuşmasında önemli mesajlar verdi.

“İzmir kimsenin tekelinde değil”

İzmir'in kendilerine vereceği desteği çok önemli gördüklerini dile getiren Erdoğan, “İzmir ile İzmirliyle aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız. Ne İzmir ne de İzmirlilik kimsenin tekelinde değildir. Şu İzmir Körfezi'nin hali nedir ya? Kokudan geçebiliyor muyuz? Geçemiyoruz. Şu güzelim Körfez'i önce kokutup sonra onu kimyasalla bastırmaya çalışanların bu şehre verebilecek hiçbir şeyi yoktur. İzmir halkını tıpış tıpış sandığa gidip kendilerine oy verecek güruh olarak görenler bu insanların gönlünü kazanmak için niye uğraşsın ki? Biz İzmir’e Efendi olmaya değil bu şehrin ve insanının hizmetkârı olmaya talibiz.” Diye konuştu.

“İzmir'in tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum”

Büyükşehir adaylarının geliştirdikleri vizyon projelerini açıklamaya başladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan 30 yıl önce belediyelerde aldığımız ülkemize ve milletimize hizmet emanetini şehirlerimizin çehrelerini değiştirerek, insanımızın hayat seviyesini yükselterek bugüne kadar getirdik. İnşallah 31 Mart'ta diğer pek çok şehrimiz gibi İzmir'in de tercihini gerçek belediyecilikten yana kullanacağına inanıyorum. İlçe belediye başkan adaylarımızın da kendi sorumluluk alanlarında aynı başarıyı göstereceğinden şüphe duymuyorum. Türkiye'de artık sadece şovla, sadece ajans parlatmasıyla, sadece yalanla, sadece algıyla belediye başkanlığı yaparak şehirlerimizin yıllarını heba etme devri sona ermiştir. Milletimiz 31 Mart'ta şehirlerini ortak değerlerini istismar siyaseti ile değil, eser ve hizmet siyaseti ile yönetecek belediye başkanlarını tercih edecektir.” Dedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından Cumhur İttifakı’nın İzmir’deki belediye başkan adaylarını tek tek sahneye alarak tanıttı.

Cumhur İttifakı’nın İzmir’deki belediye başkan adayları

İzmir Büyükşehir Belediyesi – Hamza Dağ,  Aliağa (MHP) - Serkan Acar, Balçova - Erol Eroğlu, Bayındır - Uğur Demirezen, Bayraklı - Bilal Kırkpınar, Bergama - Sadık Doğruer, Beydağ - Hüseyin Ay, Bornova -Cevdet Çayır, Buca - Adnan Öztekin, Çeşme (MHP) - Esat Tanık, Çiğli - Murat Gökçekaya, Dikili (MHP) Sema Akıncı, Foça (MHP) - Taner Acar, Gaziemir - Deniz Doğan, Güzelbahçe - Gümüş Saime Bucaklıoğlu, Karabağlar - Mehmet Sadık Tunç, Karaburun - Eyüp Kaykaç, Karşıyaka - İsmail Çiftçioğlu, Kemalpaşa - Galip Atar, Kınık - Sami Mollaahmet, Kiraz - Saliha Özçınar, Konak - Ceyda Bölünmez Çankırı, Menderes - Sinan Akdeniz, Menemen - Aydın Pehlivan, Narlıdere - Murat Sarman, Ödemiş - Ali Hadim, Seferihisar - Ahmet Aydın, Selçuk - Zeynel Bakıcı, Tire - Arif Demirkan, Torbalı -Özgür Erman Çağlar, Urla - Tarkan Bakırlı

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler