131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

PROF. DR. ŞENGÜL, “BEYNİNİZİ İYİ TANIYIN!”

18 Mart 2017, Cumartesi 06:35

     


Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinir Bilimleri Derneği (TÜBAS) tarafından düzenlenen Beyin Farkındalığı Haftası Etkinlikleri kapsamında “Beynimiz ve Biz” konferansı düzenlendi. Bornova Yunus Emre Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Şengül, Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Balkan ve Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Keser katıldı.

Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencilerine beyin ve sinir sistemi anlatıldı, beyin hastalıkları hakkında bilgiler verildi. Konferansın ardından konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Şengül, “Daha anlamlı ve nitelikli birey ve toplum yaşamı için beyninizi iyi tanıyın ve beyin araştırmalarını gönülden destekleyin!” dedi.

Dünya Beyin Farkındalığı Haftası, başta İzmir, Eskişehir, Manisa, Denizli, İstanbul, Trabzon ve Konya olmak üzere bu yıl birçok yerde, Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilimleri Derneği (TÜBAS) önderliğinde ve bazı üniversiteler ve yerel yönetimlerin desteği ile halka açık etkinliklerle kutlandığını belirten Prof. Dr. Şengül, “Beyin Farkındalığı Haftası, okul öncesi öğrenciden merak eden ve öğrenebilir en yaşlı kişiye, toplumda beyin-sinir sistemi farkındalığını, beyin-sinir sistemi sağlığını ve işlevselliğini geliştirme bilincini yaymayı amaç ediniyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler