620 milyon liralık altyapı yatırımı
23 Nisan 2025, Çarşamba 06:53| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Menemen’de 620 milyon lira maliyetle hayata geçirilen yeni içme suyu, atık su ve yağmur suyu hatlarını törenle hizmete açtı.
İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen’de yeni içme suyu, atık su ve yağmur suyu hatlarını kapsayan 620 milyon liralık altyapı yatırımını hayata geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende dev yatırım hizmete açıldı. 20 bin vatandaşın yararlanacağı çalışmalar kapsamında Emiralem, Türkelli, Doğa, Yanık, Haykıran, Seyrek ve Villakent mahallelerinde toplam 209 kilometre içme suyu, 40 kilometre atık su ve yağmur suyu hattı ile 160 bin metrekare parke serim çalışması yapıldı. Törende konuşan Başkan Tugay, kente yapılmayan hizmetler nedeniyle hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Başkan Tugay, “Haksızlıklara ‘hayır’ diyeceksiniz. İzmirliler gerçeği bilecek. Yaptığınız her alışverişten, ödediğiniz her kuruş vergiden İzmir’e düşen hakkı istiyoruz. Bunu kendi cebimize değil, İzmirlilere hizmet olarak istiyoruz. Siz nasıl bu ülkenin buradan vergisini toplayan hükümetiyseniz, bu şehre gerektiğinde o yatırımı yapmakla da sorumlu olan insanlarsınız. İkinci çevre yolunu yapacaksınız. Mecbursunuz. Sizin göreviniz olduğu halde Körfez’i biz temizliyoruz. Bizim bütçemizden ayırdığımız paralarla gemiler Körfez’de dip temizliği yapıyor. Siz neredesiniz? Hiçbir yerdesiniz. Körfez’in temizliği için bir kuruş harcamadınız. Bunlardan dolayı yediğiniz hakkımızı size helal etmiyoruz, etmeyeceğiz” diye konuştu.
“Buradan vergiyi topluyorsunuz, başka şehirlere yağdırıyorsunuz”
İzmir’den toplanan verginin sadece yüzde 3,89’unun İzmir’e yatırım olarak geri döndüğünü söyleyen Başkan Tugay, toplanan vergi yatırım oranında İzmir’in, 81 il arasında 75. sırada olduğunu hatırlattı. Başkan Tugay, “Bize yüzde 3,89’unu geri verirken Kayseri’den toplanan verginin yüzde 40’ını geri veriyorlar. Bugün sabah bir gazetede Cumhur İttifakı’nın küçük ortağının il başkanının röportajını okudum. ‘Sen devletin gelirine ortak mısın?’ demiş. Bir siyasetçi bunu nasıl söyler? Benden değil İzmir’den, üçüncü büyük şehirden bahsediyoruz. 4,5 milyon nüfuslu şehirden bahsediyoruz. Türkiye’de en fazla tarımsal üretim, en fazla ticaret ve ihracat yapan şehirlerden birinden bahsediyoruz. Böyle bir şehre hakkını vermiyorsunuz. Buradan vergiyi topluyorsunuz, başka şehirlere yağdırıyorsunuz. Millet ‘Adalet’ dediğinde de ‘Neymiş o adalet?’ diyorsunuz. Adalet bu... İzmir’e diz çöktüremediniz, bundan sonra da çöktüremeyeceksiniz. Biz İzmir’in hakkını istiyoruz. Alıp da o parayı kendimiz için harcamıyoruz. Her kuruşun hesabını yaparak her kuruşun değerini bilerek İzmir’in bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde böyle yatırımlar yapıyoruz” dedi.
“Belediyenin nerede ne iş yaptığını, tane tane, kuruş kuruş açıklayacağım”
Demokrasinin temel unsurlarından birinin eleştiri hakkına saygı olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir olarak Türkiye’ye örnek olacağına inandığım pek çok konu var. Biri yerel demokraside pek çok yeni uygulama olacak. Bu konuda kararlıyım. Belediyenin yaptığı her işin şeffaf olmasını istiyorum. Verdiği kararlar, yaptığı harcamalar, personel alımları gibi her konuda şeffaf yönetim istiyorum ve gereğini yerine getireceğim. Haftalık, aylık, yıllık herkese belediyenin nerede ne iş yaptığını, nereye ne kadar harcadığını tane tane, kuruş kuruş açıklayacağım. Böyle bir dönem başlatıyorum, haberiniz olsun” duyurusunda bulundu.
(DERYA SÜNER)

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,

SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek.

Günümüz iş dünyasında hız, verimlilik ve esneklik başarı için

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

Hafta sonu etkili olan yağışlarda, Yenifoça merkezindeki derede İZSU çalışmaları

Kelimelerin sessiz devrimini yazan Melike Melis, masalın büyüsünü,

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 13. hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK, deplasmanda Isparta

İZSU’nun 45 milyar lira olarak belirlenen 2026 Mali Yılı Bütçesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Genç İzmirim Kart dönemini

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, siyasi parti

Barış Turan, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda

Rahim duvarı kalınlaşması, birçok kadının hayatında karşılaşabileceği bir sağlık

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’daki yeni adliye binasının

UMEDER Başkanı Ozan Yıldızbaş, yetki belgelerine yapılan zam, ticari araçların

Website sıralaması, Google sonuçlarında bir web sayfasının belirli anahtar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda

CHP Aliağa Gençlik Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile AKINSOFT arasında imzalanan protokol kapsamında,

Kastamonu'nun Osmanlı dönemindeki geniş vilayet yapısından 20 ilçeli

Etkinlik ve organizasyonlar firmaların tanıtımlarını en iyi standartlarda gerçekleştirdikleri















