131019098
23 Nisan 2024, Salı

ERTÜRK: “ÜYELERİMİZİN TALEPLERİNİ GÜNDEME GETİRME İMKANI BULDUK”

1 Haziran 2021, Salı 06:27

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Genel Kurul Delegeleri, TOBB 76 ve 77’nci Genel Kurulu’na online olarak katıldı. ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, genel kurul sonrası yaptığı değerlendirmede, “Genel kurulda üyelerimizin bizden talep ettiklerini tekrar gündeme getirme imkanı bulduk.” Dedi.

365 oda ve borsa temsilcilerinin katılımıyla her yıl Mayıs ayı içinde toplanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 76. ve 77. Genel Kurulları Covid-19 tedbirleri nedeniyle elektronik ortamda gerçekleştirildi. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen TOBB 76.-77. Genel Kurulu’na ALTO Delegeleri; Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Adnan Saka, Meclis Üyesi Erol Güngör ile ALTO Genel Sekreteri Sezen Gürgen katıldı. ALTO Meclis Salonu’ndan gerçekleştirilen oturumla genel kurula canlı bağlanan delegeler, TOBB bünyesindeki 9 komisyondan gelen raporları işari ve elektronik katılımla oyladı. Genel kurulda 2019 ve 2020 yılına ait raporlar ayrı ayrı oylanarak onaylandı. Covid19 tedbirleri nedeniyle çevrim içi gerçekleşen Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmaları, TOBB 2019 ve 2020 faaliyetleri gösterimi, Yönetim Kurulu ve Komisyon raporlarının sunularak oylanması ile devam ederken, dilek ve önerilen gündem maddelerinin görüşülmesi ile tamamlandı.

“Hayırlı olmasını diliyorum”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “81 il ve ilçelerden katılan tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Yapılması gereken çok iş var. Oda ve borsalarımızla birlikte üyelerimizin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi. Oylamanın ardından değerlendirmelerde bulunan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, ‘’Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemi süreci nedeni ile geçen yıl TOBB Genel Kurulu yapılamadı. Bu yıl ilk defa elektronik ortam üzerinden bağlantı sağlanarak hem geçen yılın hem de bu yılın genel kurulunu yoğun bir katılım ile gerçekleştirdik. Genel kurulda üyelerimizin bizden talep ettiklerini tekrar gündeme getirme imkanı bulduk. Alınan kararların ve gerçekleştirilen oylamanın başta TOBB olmak üzere 81 ile yayılan oda ve borsa camiasına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler