YÜREĞİMİZ 13 KEZ YANDI
2 Haziran 2017, Cuma 06:49Tweet |
Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığı’ndan kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu askeri helikopterde şehit olan 13 askerden 7'si için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Aliağa’dan da şehitlerimiz için tepkiler yükseldi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma Komutanı Albay Hünkar Keleş, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve şehit yakınlarının katıldığı tören de şehitlerimizin yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.
Tüm Türkiye’yi yasa boğan kaza sonucu görevleri başında yaşamlarını yitiren şehitlerimizin isimleri şöyle:
Tümgeneral Aydoğan Aydın, Kurmay Albay Gökhan Peker, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Jandarma Yüzbaşı Songül Yakut, İstihbarat Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Piyade Yüzbaşı Nuri Şener, Kurmay Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Üsteğmen Abdüllatip Kesikbaş, Tek. Bçvş. Fevzi Kıral, P. Uz. Çvş. Hakan İncekal
Tören sonrası şehit cenazelerini toprağa verilmek üzerine memleketlerine uğurlandı.
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Tekrarının yaşanmasını istemediğimiz bu kaza tüm milletimizi olduğu gibi bizleri de yasa boğmuştur. Yaşadığımız acı tarifsiz. Komutanlarımız bizlerin daha huzurlu bir yaşam sürmesi için görevleri başında şehit oldular. Onlara minnetimiz, sevgimiz ve saygımız sonsuz. Tüm güvenlik güçleri en kıymetlimizdir.
MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir: Hem Diyarbakır’da şehit olan 3 askerimiz hem Şırnak’ta yaşanan kazada şehit olan değerli komutanlarımız için çok üzgünüz. Kara Çarşamba olarak adlandırdığımız bugün için tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Hükümetimizden beklentimiz bu terör belasını bir an evvel bitirmesidir.
Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut: Acımız derin. Bu kadar puslu bir ortamda, ordunun içerisine sızan hainlerden temizlendiğimiz şu günlerde böylesine tertemiz kalmış komutanlarımızın acı kaybı beni derinden yaraladı. Allah tüm şehitlerimizin mekânlarını cennet eylesin.
Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz: Şehitlerimizin haberini alınca yüreğimiz yandı. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Tümgeneral Aydoğan Aydın benim Sivas’tan okul arkadaşımdı. Onun ve diğer tüm komutanlarımızın bu acı haberi beni derinden sarstı. Hissettiğimiz acıyı ikiye katladı. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir de tüm milletimize başsağlığı dileklerini ve taziyelerini iletirken yaşadığı üzüntüyü bir dörtlükle dile getirdi, “Hangi yiğide nasıl edeyim veda/Candan ayrılır mı hiç etle tırnak/Yürekler acı ne ses kaldı ne seda/ Yaktın kül eyledin bizi Şırnak!”
(EREN SARAN)

İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer, kendisine “sorumsuz”

ALOSBİ İnsan Kaynakları (İK) Buluşması, Stillo Business Hotel & SPA’da gerçekleştirildi.

Aliağa Belediyesi Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Engelliler

Aliağa Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP Kemalpaşa İlçe Gençlik

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Aliağa Cumhuriyet

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, Aliağa’da yapılan farkındalık programı ile kutlandı.

Aliağalı klavye şampiyonu Ümit Şeker, 2025 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası’nda

Doğa dostu bir tatil planlamak, gezginlerin sadece dinlenmesini değil aynı zamanda

İzmir Valisi Süleyman Elban, kent genelinde 2025 yılının ilk dört ayında

Tüpraş, 2,5 yılı ana para ödemesiz, 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarında

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta namağlup şampiyon olarak 2. Lig’e yükselen

Günlük hayatta ya da özel anlarda stilinizi tamamlayan en önemli

CHP Aliağa Gençlik Kolları; cadde, sokak ve ana arterlere astıkları afişlerle,

Avukat seçimi, sadece yasal temsili değil, aynı zamanda psikolojik destek ve

Zafer Partisi Aliağa İlçe Başkanı Ahmet Cengiz, PKK’nın fesih açıklamasına

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova'da başlattığı mikrobölgeleme

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, Çamlık Mesire Alanı'nda

Aliağa Petkimspor, ligin 29. haftasında deplasmanda karşılaştığı Semt77 Yalovaspor'u

Aliağa Taner Erol Spor Kulübü sporcuları, Bayraklı Belediyesi Spor Salonu'nda

2007 yılından bu yana Türkiye’nin özel havacılık alanındaki en köklü

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir'deki belediye hizmetlerini

Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasındaki yolda hız sınırı 50 km’ye düşürüldü,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Kadın Erkek Fırsat Eşitliği

Klasik müzik alanında uluslararası başarılarıyla ve Dünya çapında

CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi

Aliağa Belediyesi’nin 2024 Mali Yılı Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı, belediye

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi, İzmir 4 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), dijital pazarlama stratejilerinde yapay zekâ kullanımını

Aliağa Belediyesi bünyesinde eğitim gören Özel Sporcular, 2025 İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk