131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BAŞSAVCI SALMAN: “DEZENFEKTE İŞLEMLERİ HASSASİYETLE YAPILDI”

4 Nisan 2020, Cumartesi 06:19

     


Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, COVİD-19 pandemisi nedeniyle Aliağa Adliyesi’nde ilk günden itibaren hassasiyetle temizlik ve dezenfekte işlemlerinin yapıldığını söyledi. Salman, vatandaşların devam eden soruşturmalar ve davalar nedeniyle merak ettikleri hususları e-devlet hizmetini kullanarak gerçekleştirmelerini rica etti.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, koronavirüs tedbirleri kapsamında Aliağa Adliyesi’nde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Aliağa Adliyesi’nde temizlik ve dezenfekte işlemlerinin ilk günden bugüne titizlikle yapıldığını söyleyen Salman, adliye personelinin ve adliyeye gelen vatandaşların girişte ateşlerinin ölçüldüğünü, ateşinin yüksek olduğu tespit edilenlerin ya da kovid-19 belirtileri gösterenlerin İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bildirildiğini açıkladı.

“Öncelikle e-devlet hizmetini kullanın”

Adliye girişi ile her kata vatandaşların ve adliye personelinin kullanması için el dezenfektanı aparatları monte edildiğini açıklayan Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, “Bundan sonra da bu titizlik içerisinde temizlik ve dezenfekte işlemleri belli aralıklara yapılacaktır. Vatandaşlarımızdan; yetkililerin uyarılarını dikkate almalarını, adliye içerisinde veya dışında sosyal mesafeye dikkat etmelerini, toplu ortamlarda bulunmaktan kaçınmaları hususunda dikkatli olmalarını, devam eden soruşturmalar ve davalar nedeniyle merak ettikleri hususları öncelikle e-devlet hizmetini kullanarak gerçekleştirmelerini, acil ve zorunlu iş ile işlemleri dışında kovuşturmalarda durdurulan süreleri ve ertelenen duruşmaları da dikkate alarak insan kalabalığına sebebiyet vermemelerini rica ediyoruz. Ülkemizin en kısa sürede bu salgını bertaraf etmesi için tüm vatandaşlarımız ve kurumlarımızla el birliği içinde hareket ederek bu süreci atlatacağımıza inancım tamdır." dedi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler