131019098
26 Nisan 2024, Cuma

YENİ ŞAKRAN’IN ARITMA TESİSİ İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR

5 Mayıs 2022, Perşembe 06:10

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü. Aliağa Yeni Şakran’da yapılacak atık su arıtma tesisinin yapım ihalesi için önümüzdeki günlerde ilana çıkmayı planlıyor.

İZSU Genel Müdürlüğü Yeni Şakran’ı da arıtmaya kavuşturuyor. Projesi hazırlanan ve ihale sürecini başlatan İZSU, atık su arıtma tesisinin yapım ihalesi için önümüzdeki günlerde ilana çıkacak. İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte birkaç ay içinde tesisin temeli atılacak. İZSU Genel Müdürlüğü bu tesisle birlikte kentin ileri biyolojik atık su arıtma tesisleri ve arıtma kapasitesi alanındaki liderliğini de bir kez daha tescilleyecek. İZSU Genel Müdürlüğü Yeni Şakran’da ayrıca, bölgeye hizmet verecek 90 kilometrelik atık su hattı ve 20 kilometrelik yağmur suyu şebekesi de yapacak. Yeni Şakran Atıksu Arıtma Tesisi’nin hizmete girmesiyle birlikte bölgedeki foseptikler de tarihe karışacak.

Serkan Acar, “Umuyoruz hızlı bir şekilde tamamlanır”

Yeni Şakran atık su arıtma tesisinde ihale sürecinin başlayacak olmasının kendilerine çifte bayram sevinci yaşattığını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Umuyoruz ki ihale süreci bir an önce başlar ve arıtma tesisinin yapımı hızlı bir şekilde tamamlanır. Yeni Şakranımız için uzunca süre gelen büyük bir sorun da ortadan kalkmış olur. Yeni Şakran atık su arıtma tesisi tamamlanıncaya kadar dört vidanjörümüz ile Yeni Şakran Mahallemizde foseptik hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler