131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

MERA ALANINA BİYOKÜTLE ATIK TESİSİNE İTİRAZ

6 Şubat 2021, Cumartesi 06:26

     


Foça’ya bağlı Yeniköy Mahallesi, Hancivarı Mevkii’nde mera alanına yapılmak istenen Biyokütle Atık İşleme Tesisine itiraz edildi. Bölge halkı ve çevreciler, dün yapılan bilirkişi incelemesine gelen heyete itiraz gerekçelerini ilettiler.

Bilirkişi incelemesinin yapılacağı ve tesisin kurulacağı mevkide toplanan 100’e yakın kişi arasında Foça Belediye Başkan Vekili Kenan Gülay, Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Temizel, CHP Foça İlçe Başkan vekili Esen Çeşmeci, Aliağa CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Foça Ziraat Odası Başkanı Saim Demirbaş, Belediye Meclis Üyeleri, Tarımsal Kooperatiflerin Başkan veya temsilcileri, Foça Forum, Yenifoça Forum, Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP) üyeleri ile vatandaşlar yer aldı.

Doğutürk, “Kirletici tesis istemiyoruz”

Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP) Sözcüsü Bahadır Doğutürk, aynı alanda daha önce de biyogaz enerji tesisi kurulmak istendiğini, açılan davalarla bunun engellendiğini hatırlattı. Doğutürk; “Şimdi alan küçültülerek 74 dönüme talip olunarak biyokütle enerji tesisi yapmak üzere bir girişimde daha bulunuldu. Biz de Foça Belediyesi kanalıyla bu girişime engel olmak için yine dava açtık. Foçalılarda Foça sınırları içinde herhangi bir kirletici tesis olmaması için bilirkişi keşfinde Foça’ya sahip çıkmaya geldiler. Bundan sonrada hukuki haklarımızı kullanacağız. Burası ilçemizin mera alanı. Burada kirletici tesis istemiyoruz.“ dedi.

Oğuzhan, “Mücadeleye sonuna kadar destek vereceğiz”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da Foçalılara destek ve bölge doğasına sahip çıkmak için geldiklerini belirtti. Oğuzhan, “Doğanın ne kadar önemli olduğunun yaşandığı günlerdeyiz. Pandemi sürecini dikkate alırsanız doğa bizden intikam alıyor. Doğayı, çevreyi, çocuklarımızı korumak zorundayız. Foçalıların mücadelesine sonuna kadar destek vereceğiz” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler