Savunma sanayiine nitelikli destek
8 Ekim 2025, Çarşamba 06:35| Tweet |
Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen ELMAS Programı kapsamında Aliağa’da mesleki eğitim çalıştayı düzenlendi. Türkiye’de seçilen 13 pilot okuldan biri olan ALOSBİ MTAL, savunma sanayiine nitelikli iş gücü kazandıracak.
Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen Milli Yetkinlik Hamlesi – ELMAS Programı kapsamında düzenlenen Mesleki Eğitim Çalıştayı, Aliağa Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen çalıştaya; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Savunma Sanayii Başkanlığı Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş, Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü Daire Başkanı Ercan Alpay, Savunma Sanayii Akademi Programlar Koordinatörü Doç. Dr. Sinan Keskin, Savunma Sanayii Akademi Yetkinlik Gelişim Müdürü Veda Duman Kantarcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Firdevs Çatalkaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Kotay, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Melike Cantopçu, iş insanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
ALOSBİ MTAL, Türkiye’deki 13 pilot okuldan biri
Milli Eğitim Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğiyle yürütülen ELMAS Programı, savunma sanayinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmeyi hedefliyor. Program kapsamında, pilot olarak seçilen okullarda eğitim altyapısının güçlendirilmesi, müfredatın savunma sanayinin ihtiyaçlarına göre güncellenmesi, öğrencilerin uygulamalı eğitim, staj ve istihdam olanaklarıyla desteklenmesi planlanıyor. Savunma Sanayii Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yürütülen iş birliği çerçevesinde, Türkiye genelinde 13 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ELMAS Programı kapsamına alındı. Bu okullar; gelişime açıklığı, stratejik konumu, savunma sanayine yakınlığı ve teknik yeterlilikleri göz önünde bulundurularak seçildi. Bu kapsamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de programa dahil edildi. Okul Müdürü Melike Cantopçu, açılış konuşmasında okulun mevcut bölümlerini, fiziki kapasitesini, öğretmen ve öğrenci profillerini, yürütülen projeleri ve ELMAS Programı kapsamında planlanan yeni bölümleri anlattı.
Kaymakam Güney: “Gençlerin ufukları açılacak”
Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, programın ilçeye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Aliağa’da Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında ELMAS Projesine Türkiye genelinde seçilen 13 okuldan birinin ilçemizde bulunması bizleri gururlandırıyor. Okulumuzun proje sayesinde kendisini daha da geliştirerek gençlerimizin ufkunu açacağına, ülkemize ve milletimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu projenin ilçemizde hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından sanayideki mesleki ve teknik ihtiyaçlara yönelik çevrimiçi bir anket gerçekleştirildi. Anket sonuçlarının değerlendirilmesi ve soru-cevap bölümüyle çalıştay sona erdi.
(SERKAN SELİNGİL)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 7. haftasında sahasında Esenler

İngiltere vize randevusu, telefon ya da e-posta ile değil; hesap oluşturma →

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi

Aliağaspor FK, sahasında Adanaspor’u 7-1 mağlup ederek zirve yolunda önemli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası Yönetim

Şakran’da çocukların zeytin üreticiliğinin tüm aşamalarını

Aliağa Belediyesi’nin vatandaşlara kaliteli hizmeti uygun fiyatla sunma anlayışıyla

Aliağa Belediyesi, “Aliağa Kent Kitaplığı” yayınevinin ardından “Aliağa

“Aliağa Damızlık Koyun Üretim Merkezi Projesi” kapsamında, kura ile

DEM Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, Sayıştay’ın 2024 yılı Aliağa Belediyesi

Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kapalı manej yapımı sürüyor.

Aliağa Belediyesi tarafından projelendirilen Aliağa Gençlik Merkezi ile Aliağa

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu 4. Hafta mücadelesinde, deplasmanda

Foça, Torbalı, Kemalpaşa, Bornova, Karabağlar ve Güzelbahçe ilçelerinde

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya koyulan Harezmi Eğitim

Aliağa Belediyesi, 2025 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksit

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 11. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK deplasmanda

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

















