131019098
26 Nisan 2024, Cuma

YENİ KAYMAKAMIMIZ KAZIM TEKİN

9 Ağustos 2019, Cuma 07:02

     


Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında 403 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, İzmir Vali Yardımcılığı’na atanırken, Aliağa Kaymakamlığı’na da Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile 403 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tüm ilçelere kaymakam ataması yapıldı. Kararname ile Aliağa’da 11 aydır görev yapan Kaymakam Erhan Günay, İzmir Vali Yardımcılığı görevine atandı. Erhan Günay’ın yerine ise Aliağa Kaymakamlığı’na İstanbul Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin atandı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yana Aliağa’da görev yapan Kaymakam Erhan Günay, Kazım Tekin’in gelmesi ile birlikte ay sonunda ilçeden ayrılarak İzmir Vali Yardımcılığı görevine başlayacak.

KAZIM TEKİN KİMDİR?

1963 yılında Nevşehir ili Avanos ilçesinde doğdu. İlkokulu Avanos Paşalı Köyü'nde, ortaokul ve liseyi Kayseri’de okudu. Anakara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1987 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ve Exeter Üniversitesi (İngiltere) Public Administration (Kamu Yönetimi) Bölümleri'nde tamamladı. 2005 yılında Amerika’da üç haftalık Federal Hükümet ve Eyalet Hükümetleri konulu Uluslararası Liderlik Programı'na katıldı. Yine aynı yıl Tayvan’da bir ay süreli “Ülke Kalkınması” konulu eğitim programına katıldı. 1989-1992 yılları arasında Kaymakam Adaylığı stajını tamamladı. 1990-1991’de İngiltere’de meslek stajı yaptı. Sırasıyla Adana ili Feke Kaymakamlığı, Elazığ ili Karakoçan Kaymakamlığı, Bitlis Vali Yardımcılığı, Kastamonu ili Tosya Kaymakamlığı, Ankara ili Kazan Kaymakamlığı, Ankara ili Haymana Kaymakamlığı, İstanbul Başakşehir Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Evli olan Kazım Tekin, iki çocuk babası.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler