131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

ESNAF ZOR DURUMDA

9 Eylül 2020, Çarşamba 06:39

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, kırtasiye ve kantin esnafının koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden olduğunu belirterek esnafın içinde bulunduğu durum hakkında açıklamada bulundu.

Koronavirüs salgınından esnafın olumsuz etkilendiğini belirten Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, bu süreçten en fazla etkilenen kesimlerden birisinin de kırtasiye ve kantin esnafı olduğunu söyledi. Başkan Berk, “Hemen her köşe başına açılan marketlerin gıdanın yanında kırtasiye ürünleri de satması, internet alışverişlerinin giderek artması, yetmezmiş gibi bir de pandemi süreci kırtasiye ve kantin esnafını olumsuz etkiledi. Okullar uzun süredir kapalı. Salgın hala bitmedi. Okullar 6 aydır kapalı ve en az bir ay daha açılmayacak. Kırtasiyeciler stokladıkları ürünü satamadıkları halde ödemelerinin vadesi geldi. Vergi, kira, kredi geri ödemeleri de cabası. “dedi.

“Esnafın kredi kartları şişti”

Kantin esnafının Mart ayından bu yana faturasını ve diğer borçlarını ödeyemez duruma geldiğini belirten Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, “Sohbet ettiğim pek çok kantin ve kırtasiye esnafı işlerinin yokluğundan çok çocuk seslerini özlediğini söylüyor. Söylüyorlar ama değirmenin de dönmesi gerek. Gerek ki, bu hastalık illetinden kurtulduğumuzda yine eskisi gibi o esnafımızı yerinde bulalım. Okullar açılacak diye borçlanan esnaf sayımız çok fazla. Yine Kasım ayında SSK ödemeleri geliyor. Esnafın kullanmadığı kredi kalmadı, kredi kartları şişti. Esnaf açısından içinde bulunduğumuz durum çok ciddi. Hep birlikte bu sorunları çözmemiz lazım. ”İfadelerini kullandı.

“İnternet alışverişlerinden kaçınalım”

Aliağa halkına çağrıda bulunan Başkan Serdar Berk “Esnaf ve Sanatkarlar bu toplumun kara gün dostudur. Buradan herkese ricam, lütfen alışverişlerimizi doğru yerden yapalım. İlçemize hiçbir faydası olmayan internet alışverişlerinden kaçınalım. Mümkün olduğu kadar bizlere doğru, kaliteli ve en uygun fiyatlara mal satan kırtasiye esnafını tercih edelim. Esnafımıza destek olalım “ diye konuştu. Okul idarecilerinden de bu konuda ricada bulunan Başkan Serdar Berk, pandemi sürecinde kantin esnafının ihale bedellerine kolaylıklar sağlamaları ve destek olmalarını istedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler