131019098
19 Mart 2024, Salı

MADENCİ İŞADAMINA HACİZ ŞOKU

9 Aralık 2017, Cumartesi 06:06

     


Özellikle madencilik sektöründeki yatırımlarıyla tanınan ünlü işadamı Fazlı Kutmangil’e şahsi borçları sebebiyle haciz geldi. İstanbul Üsküdar’daki evi haciz memurları ve avukatlar tarafından çilingir marifetiyle açılan Kutmangil’e evinde uygulanan haczin yanısıra sahibi olduğu Bentley marka lüks otomobil ve özel maket koleksiyonunu da haczolundu.

HACİZ SEBEBİ 5 MİLYON LİRALIK BORÇ

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, Kutman Şirketler Grubu’nda aktif olarak çeşitli şirketlerin yönetiminde de bulunan Fazlı Kutmangil’in iş adamı Murat Gülibrahimoğlu’ndan aldığı 5 milyon 403 bin liralık borç nedeniyle icralık olduğu iddia edildi. Gülibrahimoğlu’nun avukatlarının banka dekontlarını delil göstererek ödenmesini istediği sözkonusu meblağın Kutmangil tarafından ödenmemesi sonucu icra işlemleri başlatıldı. Geçtiğimiz gün Fazlı Kutmangil’in ikametgahı olarak görünen Üsküdar Kandilli’deki eve giden görevliler ilk önce evin önünde bulunan Bentley marka lüks aracı haczetti. Evde kimse olmaması nedeniyle polis nezaretinde ve çilingir marifetiyle girilen dairede de çeşitli eşyalarla birlikte Kutmangil’e ait özel üretim ve orijinal otomobil maketlerine de el kondu.

FAZLI KUTMANGİL KİMDİR?

1961 İstanbul doğumlu Fazlı Kutmangil 1980-83 yılları arasında İsviçre’de eğitim gördü. Babası Halis Kutmangil’in vefatı sonrası şirketlerinin yönetim kurulu üyeliğinde aktif yer alan ve faaliyetlerini özellikle madencilik sektörüne kaydıran Kutmangil, otomotiv sektörünü ve yatırımlarını da yakından takip eden biri olarak tanınıyor. Geniş bir araba koleksiyonuna sahip olan Kutmangil, aynı zamanda Klasik Otomobil Kulübü üyesi.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler