131019098
23 Nisan 2024, Salı

PARTİLİLERE AĞAÇLANDIRMA EĞİTİMİ

10 Ekim 2019, Perşembe 06:49

     


İzmir’de yanan alanların ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda Ağaçlandırma Şube Müdürü Hasan Ali Demir tarafından ağaçlandırma eğitimi verildi.

MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda fidan dikim eğitimi verildi. Fidan dikim eğitimine MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Ağaçlandırma Şube Müdürü Hasan Ali Demir, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve partililer katılım gösterdi.

“İzmir Orman Bölge Müdürlüğü hesaplarına bağışlarınızı yapabilirsiniz”

Eğitimi veren Ağaçlandırma Şube Müdürü Hasan Ali Demir, fidan ile toprağı buluşturmanın tüm detaylarını gösterdi. Demir, “İzmir Orman Bölge Müdürlüğümüz 1 milyon 18 bin metrekarelik orman alanına sahip. Bu toplam alanın yüzde kırkına tekabül ediyor. Manisa ili de aynı durumda. İzmir ili de aynı durumda. Burada toplanmamızın amacı 11 Kasım saat 11.11’de 11 milyon fidan dikmeyi planlıyoruz. Bu fidanları nasıl hızlı bir şekilde toprakla buluşturabiliriz bunun derdindeyiz. Normalde 11 Kasım’da dikeceğimiz fidanları mecburen toprak tav halinde olmadığı için tüplü fidan dediğimiz kaplı fidan şeklinde dikeceğiz. Vejetasyon süresi dolduktan sonra çıplak köklü fidan da dikeceğiz. Yangınla alakalı çok soru geliyor. Yanan alanlar yılı içerisinde ağaçlandırılır. Bir yıl içerisinde bu alanalar ağaçlandırılır. Gelecek sene yine bir araya gelirsek bizim sahalarımızın tamamının dikime hazır olduğunu size söyleyebilirim. Bağış konusunda da çeşitli sivil toplum örgütleri yarış haline girdi. Orman teşkilatı yanan alanlarını ağaçlandırma sorumluluğunda ve gücünde. Devletimiz o anlamda güçlü. Ama insanlarımız ısrarla bağış yapmak istiyor. Bağış yapmak istiyorsanız internet sitemizden bağış yapabilirsiniz. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü hesaplarına bağışlarınızı yapabilirsiniz. ” İfadelerini kullandı.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Belediye meclis üyelerimizin tamamı, 30 ilçenin tüm belediye meclis üyeleri Orman Bölge Müdürümüzden aldığımız hesap numarasına tüm huzur haklarını bağışladı. Bu davranışları için meclis üyelerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler