131019098
30 Nisan 2024, Salı

STAR İŞÇİSİNE ŞOK

11 Nisan 2017, Salı 06:59

     


Socar tarafından Star Rafineri’sinde çalışmakta olan işçilerin Petkim kadrosuna alınmak istenmesi üzerine, işçiler ve Petrol-İş Aliağa şube Başkanı Ahmet Oktay, Petkim B kapısı önünde bir açıklama yaptı

BİRLEŞEN İŞÇİLER ASLA YENİLMEZ

Akşam vardiya değişim saatinde yaptığı açıklamada işverenin takındığı tavrın affedilemez olduğunu belirten Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay “Bizler toplu sözleşmelerimizi masada bitirmek isterken bu sabah gelişen bir olay ile SOCAR yönetimi, Star Rafinesi’nde çalışan arkadaşlarımıza mail atarak ya hepiniz 11 Nisan itibariyle PETKİM kadrosuna geçeceksiniz, eğer geçmezseniz ayın 12 si itibariyle hepinizin iş akdi feshedilecektir dedi. İşverenin bu tavrı asla affedilemez. Biz sadece bir işyerinde çalışan örgütlü işçilerden ibaret değiliz. biz Aliağa Petrol-iş olarak 3200 üyemiz vardır. Birimizin parmağı kanadığında bilsinler ki hepimiz bir tepki koyarız. Bu kavga sadece Star Rafinerisi’nde çalışan üyelerimizin değil bütün üyelerimizin kavgasıdır. Onun için buradayız. Ve hep beraber bu kavgayı yürüteceğiz.” dedi.

BİZİ DÜŞÜNÜYORLARSA İKİLİ SKALAYI ORTADAN KALDIRSINLAR

Sürecin nasıl geliştiğini de açıklayan Ahmet Oktay “Geçtiğimiz Cuma hem PETKİM hem Star Rafinerisi’nin toplu iş sözleşmesi için işverenle görüşme yaptık. Orada bu konuyu gündeme getirmediler. Eğer bizi düşünüyorsanız 2 li skalayı ortadan kaldırın dedik. 26’sında Star Rafinerisi’nin 27’sinde Petkim’in toplu iş sözleşmesi vardır. Bu görüşmelere sakın idari maddeleri tartışmak için gelmesinler. İdari maddeleri geçip, ayın 27 sinde yapılacak oturumu önemsiyoruz dedik. Daha aradan iki saat geçmeden böyle bir sorunla karşı karşıya kaldık. Star Rafinerisi’nde çalışan arkadaşlarımızı toplantıya çağırıyorlar.” şeklinde konuştu.

AMAÇLARI ÖRGÜTLÜ İŞÇİLERİ RAFİNERİDEN SOYUTLAMAK

Şirket yöneticilerinin doğru konuşmadıklarını belirten Oktay “Masada farklı üyelerimize farklı konuşmayacaklar. O toplantıda konuşulanları ve atılan mailleri yalanlıyorlar. Star’ın şantiye montajı başladı; çalışan arkadaşlarımızı Star’ın sahasına almalarını söyledik lakin şimdi Star’da çalışan arkadaşlarımızı yeterli görmediklerini söylüyorlar. Petrokimyada çalışanlar rafineride çalışabilir diyorlar entegre tesis olduğu için. İlanlar veriyorlar Star Rafineri’de çalıştırmak için. Onların niyeti hali hazırda rafineride örgütlü işçileri rafineriden soyutlayarak tamamen beyaz yaka adı altında örgütsüz sendikasız yeni çalışanlar almak. Bunu bizler görüyoruz ve şunu çok iyi bilsinler ki Star Rafinerisi’ndeki arkadaşlarım oranın personeli olarak çalışmaya devam edecekler.” diye konuştu.

BİZİ YANLIŞ ANLATTILARSA, DOĞRUSUNU ANLATIRIZ

Hak arama mücadelesinde 3200 üye ve aileleriyle bir bütün olarak kavgalarını sürdüreceklerini belirten Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay şunları söyledi: “Eğer niyetleri toplu sözleşmeyi provoke etmekse ellerinden geleni arkalarına koymasınlar biz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Öğleyin kendileriyle yaptığımız kısa görüşmede bu konu toplu sözleşmenin konusu değil diyorlar. Biz de diyoruz ki TİS sürecinde aynı şirkette çalışılıyor olsa dahi bir çalışan bir birimden başka bir birime nakil olmaz. Bu işin kuralı budur. Şimdi ise başka bir şirkete çalışan göndermenin adı nedir? Bu saatten sonra artık bu kavga hepimizin kavgasıdır. Biz bu mücadeleyi hem Petkim’in hem Star Rafinerisi’nin çalışanları olarak, omuz omuza vereceğiz. Eğer bizi yeni gelen Azeri yöneticilere yanlış anlattılarsa biz onlara Petkim’de mücadelemizin nasıl olduğunu anlatırız. Üyelerimiz 3200 ama biz eşimizle çocuklarımızla yürütecek olursak 10 000 kişilik bir aileyiz ve bunu da zamanla görecekler.” Daha sonra Petkim girişinde toplanan işçiler sırayla kartlarını göstererek kapıdan giriş yaptılar. Giriş esnasında topluluk “Birlik mücadele zafer.. Zafer direnen emekçinin olacak..” şeklinde sloganlar attı. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler