131019098
23 Nisan 2024, Salı

THK FİTRE VE ZEKAT TOPLUYOR

16 Mayıs 2019, Perşembe 06:24

     


Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şubesi fitre ve zekat toplama faaliyetlerine başlıyor. THK Aliağa Şubesi Başkanı Sedat Okşar yaptığı yazılı açıklamada kurumun yardım toplama faaliyetlerinin bu yıl da gönüllülük esasına göre yapılacağını belirtti.

Türk Hava Kurumu Aliağa Şube Başkanı Sedat Okşar yaptığı yazılı açıklamada kurumun fitre ve zekat toplama faaliyetlerinin bu yılda gönüllülük esasına göre yapılacağını söyledi. Ramazan ayının tüm Aliağalılara ve İslam Alemine barış, huzur, sağlık, ve bereket getirmesini temenni eden Okşar, "Türk Hava Kurumu yardım toplama faaliyetlerini yasaların kendisine verdiği yetki doğrultusun da önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda gönüllülük esasına göre devam edecek. Her yıl olduğu gibi bu yılda mahalle muhtarlarına fitre-zekat zarfı dağıtımının yapıldığı, fitre ve zekat vermek isteyen vatandaşların muhtarlıklardan, ayrıca zarfları Kazım Dirik Mah.283 sk.NO:10/1 Akbank arka sokağındaki Şube hizmet bürosundan temin edilebilecek. Yardımları bizzat şubeye gelerek de yapabilirler.” İfadelerini kullandı.

“Kurum halkın bağışlarıyla ayakta durmakta”

Okşar, “İlçe esnafımıza fitre zarflarını, gönüllük esasıyla fitre toplama görevini üstlenen THK Aliağa Genç Kanatları yapmaktadır. Gençlerimize esnafımızın hoşgörüyle yaklaşarak destek vermelerini bekliyoruz. 1925 yılından beri Ulu Önder Atatürk’ün kurmuş olduğu bu güzide kurum halkın bağışlarıyla ayakta durmaktadır. Toplanan bağışların uçak hava ambulansları ile hasta ve yaralıların taşınmasında, organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılmasında, yangın söndürme uçakları ile orman yangınlarının söndürülmesinde, THK Üniversitesinde eğitim gören şehit çocukları ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlanmasında, THK’nın gençlere vermiş olduğu planör, yelken kanat, yamaç paraşütü, RC model uçak gibi sportif havacılık kurslarının eğitimlerinin ücretsiz olarak verilmesinde kullanılacaktır. THK Aliağa Şubesi olarak Kurumuza maddi ve manevi destek veren tüm Aliağa halkımıza teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler