131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

BİSİKLET VE KAMP ROTALARI İÇİN KEŞİF YAPILDI

17 Mart 2021, Çarşamba 06:15

     


Aliağa Belediyesi, bisiklet rotaları ve kamp alanları oluşturmak amacıyla Yeni Şakran, Aigai Antik Kenti, Uçansu Şelalesi ve Güzelhisar Mahallesi güzergahlarında bisiklet gruplarının da katılımıyla rota belirleme turu düzenlendi.

Aliağa Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen turda; Yörük köylerinden geçen tarihi destinasyonların ön plana çıkarılması, Eurovelo – 8 rotası üzerinde olan Aliağa’nın bisikletli turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, karavan, motorsiklet, kampçılık, izcilik, canyoning, ziplining, dağcılık, oriyentiring, gökyüzü gözlemciliği, fotoğrafçılık, yerel lezzet noktalarının oluşturulması, yöre halkının ekonomik kalkınmasına katkı sağlanması hedeflendi.

Gün boyu süren tura Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu (BUGEP) sözcüsü Mustafa Karakuş, Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Osman Karatekin, Ege Pedal Spor Kulübü temsilcisi Yusuf Hitit, Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü Derneği ile Pedalhane Kuzey Ege Bisiklet Platformu temsilcileri Osman Özcan, Baha Baygeldi, Cem Şahin, Dikili Bisiklet Kulübü Temsilcisi Ozan Yılmaz ile Kamp Ege Doğa Sporları Derneği temsilcisi Tanju Altunsu katıldı. Yeni Şakran Mahallesi’nden başlayan rota ve kamp alanları belirleme turu Aigai Antik Kenti ve Uçansu Şelalesi’nin ardından Güzelhisar Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde son buldu.

Aliağa, Avrupa Bisiklet Turizm Ağı Eurovelo’nın İzmir’in kuzey ayağında önemli bir yer tutuyor. Aliağa Belediyesi’nin son yıllardaki çalışmalarıyla kentteki bisiklet yolu uzunluğu yaklaşık 25 kilometreye ulaştı.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler