131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ALİAĞA FİNAL’DEN LYS’DE BÜYÜK BAŞARI

18 Ağustos 2017, Cuma 06:28

     


Aliağa Final Temel Lisesi, mezun ettiği her öğrencinin ülkenin geleceğini şekillendirecek bireyler olacağının bilincinde hareket ederek, LYS’deki başarı grafiğini her geçen yıl yükseltiyor.

Aliağa Final Temel Lisesi 2017 LYS'de büyük başarı göstererek öğrencilerinin seçkin üniversitelere yerleşmesini sağladı. Okul, 2017 LYS sonuçlarına göre, ilk 2 binde 1 öğrenci 2 derece, ilk 5 binde 2 öğrenci 4 derece, ilk 10 binde 5 öğrenci 10 derece, ilk 20 binde 6 öğrenci 19 derece, ilk 50 binde 14 öğrenci 61 derece, ilk 100 binde 33 öğrenci 142 derece elde ederek eğitimdeki başarılarıyla adından söz ettirmeyi sürdürdü.

‘YÜZDE 75 ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRME BAŞARISI’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aliağa Final Temel Lisesi Müdürü Serdar Eskin, “Geçen sene tüm 12. sınıf öğrencilerinde üniversiteye gönderdiğimiz öğrenci oranı yüzde 60’tı. Bu yıl bu rakamı yüzde 75’e çıkardık. İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi gibi üniversitelere öğrenciler gönderdik. İki tane hukuk fakültesi, bir tane İTÜ Kimya Mühendisliği, ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği, ODTÜ İşletme Fakültesi ve hemşirelik kazanan iki tane öğrencimiz var. Yani toplamda yüzde 75 yerleştirme başarımız var.” diye konuştu.

‘DENEME SINAVLARI UZMAN BİR KADRO TARAFINDAN HAZIRLANIYOR’

12. sınıfta hem dershane, hem de okul şeklinde hizmet verdiklerini vurgulayan Okul Müdürü Serdar Eskin, “12. sınıfta okulumuza gelen bir öğrenci sadece 12. sınıfı değil aynı zamanda 9.,10. ve 11. sınıfları da en baştan tekrar ediyor. Öğrencilere, günde 7 saatlik bir çalışma, üzerine ek dersler, soru çözümleri, akşam dersleri ile birlikte 64 tane deneme sınavı yapıyoruz. Bu deneme sınavları da sürekli kontrol ediliyor. Deneme sınavlarımızı, uzman bir kadro tarafından hazırlanan Final yayınlarla yapıyoruz.” dedi.

’38 YILDA 3,5 MİLYON ÖĞRENCİ’

Okullarında birikimli, tecrübeli ve alanında uzman 24 öğretmenin görev yaptığını Aliağa Final Temel Lisesi Müdürü Serdar Eskin, özelde Aliağa’nın, genelde de Türkiye’nin eğitimine hizmet sunduklarını vurguladı. Final’in 38 yıllık bir tecrübesinin olduğunu hatırlatan Serdar Eskin, “Final, bu 38 yılda 3,5 milyon öğrenciyi üniversiteye göndermiş. Şunun altını çizelim, 3,5 milyon öğrencinin hiçbirini kendi adamı yapmamış. Hepsini tamamen Türkiye Cumhuriyeti’nin hizmetine sunmuş. Malum yerlerdeki gibi ‘mezun olduktan sonra bize hizmet edeceksin’ denmemiş.” ifadelerini kullandı.

‘SADECE ÖĞRETİM BAŞARISIYLA DEĞİL, EĞİTİMLERİ İLE DE İLGİLENİYORUZ’

Aliağa’da son iki yılı temel lise olmak üzere 9 yıldır hizmet verdiklerini, mezun olmuş öğrencilere de mezun kursu verdiklerini vurgulayan Serdar Eskin, “ Bu öğrencilere 5 dersten yasal anlamda kurs verme hakkı sadece temel liselerde. Diğer kurs merkezlerinin hiçbiri yasal değil. Biz öğrencilerimizin sadece öğretim başarısıyla değil, aynı zamanda eğitimleri ile de ilgileniyoruz. En önemli şey aile ile bağ kurabilmek. Biz bu bağı öğrenci bir sorun yaşamadan oluşturuyoruz. Örneğin önümüzdeki hafta velilerimizi buraya çağıracağız ve onlarla tanışacağız. Okulumuzda sınıf danışman öğretmenlerimiz, ayrıca rehber öğretmenlerimiz var. Öğrencilerimiz bir sorunları olduğunda sınıf danışman öğretmenine gidiyor, eğer onun boyunu aşan bir şeyse konu rehber öğretmene taşınıyor. Rehber okul, öğrenci ve aile üçlü sacayağı gibi. Bunlardan biri eksik olduğu zaman olmaz. Bu üçlü sacayağında sorunları çözüyoruz. Biz burada öğrencinin takibini yapıyoruz, veliler de evde. Velilerle sürekli haberleşiyoruz.” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’DE DE FİNAL ÜNİVERSİTESİ AÇILACAK’

Açıklamasında, KKTC’de Final Üniversitesi’nin açıldığını da belirten Eskin, önümüzdeki yıllarda Türkiye’de de Final Üniversitesi’nin açılacağını, kampüs okullar, temel liseler ve eğitim kurslarıyla Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler