131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

21 Mayıs 2019, Salı 07:01

     


19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da bir dizi etkinlikle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Aliağa’da coşkuyla kutlandı. Kutlama dâhilinde ilçede farklı etkinlikler düzenlendi. Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Programa Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Alb. Faruk Altun, Aliağa Başsavcı Vekili Adem Akgün, Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Ataman, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, ve vatandaşlar katılım gösterdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün çelenginin Atatürk Anıtı’na konulmasının ardından kutlama programı, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle devam etti.

“Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir”

Kutlamalar kapsamında Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi’nde bir program daha düzenlendi. Program; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Aliağa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Ataman kürsüye davet edildi. Ataman, “Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu da elden ele, gönülden gönle dolaşmasının 100. Yıl dönümü. O gün Samsunun vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlıyorum. Kurtuluş Savaşı’mızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919’da aziz milletimiz kendi özgür iradesine istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Samsun’da yakılan istiklal meşalesi milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele bilahare Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. Sevgili gençler/binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı. Müdür Serkan Ataman’ın ardından gençlik adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi öğrencilerinden Dilovan Aydın konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermek üzere ödül töreni düzenlendi. Protokol üyeleri tarafından ödüllerini alan öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sergiledi. Halk oyunları gösterilerinin ardından “1919’dan 2019’a Kahramanlık Destanı” adlı sunum gerçekleştirildi. Öğrenci gruplarının gösterilerinin de sergilenmesinin ardından etkinlikler son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler