Hisarcıklıoğlu’ndan TOGG müjdesi
21 Eylül 2022, Çarşamba 07:00Tweet |
Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri İstişare Toplantısı’na katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile ilgili müjde verdi. 29 Ekim’de TOGG’un fabrikasının açılışını yapacaklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Allah nasip ederse Mart’ta Aliağa sokaklarında gezerken TOGG’u göreceksiniz.” Dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıda TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra; TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Özgener ve Hakan Ülken, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek ile Aliağa Ticaret Odası (ALTO) üyeleri yer aldı.
Ertürk, Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Ömer Ertürk, 2018 seçimlerinden sonra ortaya çıkan ekonomik durum ve pandemi nedeniyle çok sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini belirterek, bu süreçte oda ve borsalara vermiş oldukları desteklerden dolayı Türkiye TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti. Ertürk, “Ayrıca üyelerimize verdiğimiz hizmetlerin dijital ortama aktarılması ve bu alanda hizmet alması noktasında verdiğiniz destek aşikar. Bu konuda da sizlere minnettarız. TOBB olarak bölgemize kazandırdığınız okulun Aliağa sanayisine katkılarının yadsınamaz derecede yüksek olacağını önümüzdeki süreçte göreceğiz. Bu okulu ilçemize kazandırdığınız için de ayrıca sanayicilerimiz adına da müteşekkiriz.” Dedi.
Rifat Hisarcıklıoğlu, “Aliağa ülkemiz açısından çok önemli bir kent”
Ertürk’ün ardından Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Meclis Başkanı Adnan Saka kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Saka’nın ardından konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Aliağa’nın ülkemiz açısından çok önemli bir kent olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, “Aliağa hem önemli bir sanayi kenti hem önemli bir liman kenti. Göç alan bir yer. Sürekli bir gelişim olduğu için göç alıyor. Pandemi döneminde hem Aliağa Ticaret Odası hem 365 oda ve borsa müthiş görev yaptılar, Allah hepsinden razı olsun. Gece gündüz demeden sizlerin sıkıntılarını bizlere ilettiler. Pandemi döneminde bize yaklaşık 220 tane talep geldi. 220 talebin yüzde 97’sinin ya tamamı ya bir kısmı çözüldü. Bunda da başarı oda ve borsa başkanlarımızındır.” İfadelerini kullandı.
“Mart’ta Aliağa sokaklarında gezerken TOGG’u göreceksiniz”
Konuşmasında Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile ilgili müjde veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Biliyorsunuz sizler adına bir görev üstlendik. İnsanımızın 120 yıllık bir hayaliydi, Türk markası otomobil. 60 sene önce bu rüya yarıda kalmıştı Devrim otomobiliyle. Fakat 60 sene sonra bu görevi sizlere güvenerek üstlendik. Türkiye’den 4 girişimci kardeşimizle beraber, inşallah 29 Ekim’de, yüzde yüz yerli olan, tüm dünya ile yarış edebilecek, Türkiye’nin ilk otomobilinin fabrikasının açılışını yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Allah nasip ederse Mart’ta Aliağa sokaklarında gezerken TOGG’u göreceksiniz.” Dedi.
Konuşmasının sonunda 12 Ekim’de yapılacak olan Aliağa Ticaret Odası seçimlerine de değinen TOBB Rifat Hisarcıklıoğlu, seçimlerin Aliağa’ya, ülkemize hayırlar getirmesini diledi. Toplantının sonunda ALTO Başkanı Ömer Ertürk, günün anısına Rifat Hisarcıklıoğlu’na Helvacı Kilimi hediye etti.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören

Ocak-mayıs döneminde Türkiye'den yapılan 110 milyar doları aşan ihracatın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa