131019098
19 Nisan 2024, Cuma

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANACAK

22 Nisan 2019, Pazartesi 06:08

     


’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yılı Aliağa’da da coşkuyla kutlanacak. Aliağa Kaymakamlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi’nin ayrı ayrı düzenlediği etkinliklerle 23 Nisan coşkusu doyasıya yaşanacak.

Aliağa Kaymakamlığı tarafından 23 Nisan sabahı Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak olan çelenk sunma töreni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelenginin Atatürk Anıtı’na Sunulması ve Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son bulacak. Kutlama programı 10.30’da Petrokimya İlkokulu-Ortaokulu Bahçesi’nde devam edecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak olan program, protokol konuşmaları ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un kutlama mesajının okunmasıyla devam edecek. Resim, Şiir, Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni ile devam etmesi planlanan program, şiir yarışması birincisinin şiirini okuması ile devam edecek. Daha sonra Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitimi Merkezi Öğrencilerinin Gösterisi izleyenlere sunulacak. Gösterinin ardından Petro Kimya Ortaokulu Halk Oyunları Gösterisi öğrenciler tarafından oynanacak. Kompozisyon Yarışması Birincisinin eserini okuması ile devam eden program, Petkim İlkokulu halk oyunları gösterisi ve TED Aliağa Koleji Müzik Dinletisi ile devam edecek. Kutlama programı Helvacı Ortaokulu Halk Oyunları Gösterisi ile son bulacak.

Aliağa Belediyesi 23 Nisan etkinlikleri

Aliağa Belediyesi’nin kentte 23 Nisan coşkusunu yaşatmak için oluşturduğu program ise 22 Nisan Pazartesi (bugün) Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde saat;14.00’de sahnelenecek Müzikal Çocuk Tiyatrosu “Deniz Kızı” oyunu ile başlayacak. Aynı gün saat;16.00’da Avcı Ramadan Çocuk ve Rekreasyon Alanı’nda Çocuk Animasyon etkinlikleri başlayacak. 23 Nisan Salı günü de devam edecek olan etkinlikler ise şöyle olacak; “Motosiklet Sürmeyi Öğreniyorum” etkinlikleri Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’nda 12.00 ve 18.00 saatleri arasında devam edecek. Avcı Ramadan’da motosiklet eğitimi sürerken bir taraftan da saat; 13.00’de Çocuk Animasyon etkinlikleri ve Şişme Oyun Alanı etkinleri çocuklara hizmet verecek. Saat 16.00’da 23 Nisan Korteji için ENKA Spor Salonu önüne geçilecek. Kortejin ardından saat; 17.00’de Avcı Ramadan da Dans Gösterileri yapılacak. Dans gösterilerinin ardından 21.00’de Bora Duran Konseri ile etkinlikler son bulacak.

Büyükşehir’den Aliağalılara davet

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mahalle Orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği kapsamında 24 Nisan Çarşamba günü saat 15.00'de Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda konser düzenleyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Mahalle Orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Şenliği kapsamında 24 Nisan Çarşamba günü saat 15.00'de Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda konser düzenleyecek. İzmir Büyükşehir’in Aliağa’da düzenleyeceği etkinlik ücretsiz olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm Aliağalı vatandaşları düzenlenecek etkinliğe davet etti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler