131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ADAR: “MÜCADELEMİZİN NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

6 Mayıs 2020, Çarşamba 06:48

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, göstermiş oldukları mücadelenin ardından Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan işçilerin alacaklarının büyük bölümünün ödenmiş olmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, “Mücadelemizin ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar olumlu bir iş yaptığımızı gördük.” dedi.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan işçilerin alacaklarının ödenmesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde şahsi sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulunmuştu. Süreçle ilgili görüştüğümüz Adar, Aliağa Ekspres’e konunun detaylarını anlattı. Adar, “Geçtiğimiz günlerde Aliağa Belediyesi’ndeki işinden çıkarılan bir ablamız telefonla beni aradı. Daha önce de konuyla ilgili istişare halinde olduğumuz bir ablamızdı. Dönem dönem belediyeden alacaklarının yatırılıp yatırılmadığına dair bize bilgi veriyordu. Bu defa aradığında paraların hesaplarına yattığını, sevinçli olduğunu söyledi. Bizlere de ortaya koymuş olduğumuz mücadeleden dolayı teşekkür etti. İşçilerin alacaklarının ödenmesi ile ilgili bu gelişmeden böylelikle haberimiz oldu. Sonrasında biraz daha araştırınca işlerinden çıkarılan arkadaşların büyük çoğunluğunun paralarının hesaplarına yattığını öğrendik. İller Bankası’nın alfabetik sıraya göre işçilerin alacaklarını hesaplarına yatırdığını öğrendik. Bu duruma çok sevindik. Koronavirüs salgını sürecinde işçi arkadaşlarımızın hak etmiş oldukları alacakların ödenmiş olması bizi son derece mutlu etti.” dedi.

“Mağduriyetlerin giderilmesi için Acar’la görüştük”

Bu sürece katkı sunmak, işçilerin alacaklarının ödenmesini sağlamak için Belediye Başkanı Serkan Acar ile Kasım ayında bir görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlatan İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, “28 Kasım’da, işçi arkadaşlarımızla da yapmış olduğumuz istişarelerin neticesinde Belediye Başkanı Serkan Acar ile bu mağduriyetlerin giderilmesi noktasında bir görüşme gerçekleştirmiştik. Tabii ki meydanda mücadele eden işçi arkadaşlarımızın onayıyla bunu yaptık. İşçi arkadaşlarımızın alacaklarının İller Bankası tarafından ödenmesi konusunu Belediye Başkanı Serkan Acar meclis gündemine getiriyordu. Biz, eylem çadırındaki arkadaşların mücadelesini sekteye uğratmamak için 3 meclis toplantısında başkandan gelen bu teklifi kabul etmedik. Sonrasında eylemdeki işçi arkadaşlarımızın da görüşünü alarak böyle bir çalışma yapmamız gerektiğine karar verdik. İşçi arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu alacaklarının İller Bankası tarafından ödenmesi konusuna onay vermemizi istiyordu. Burada da üzerimize bir sorumluluk bindi. Dolayısıyla bu gelişmelerin üzerine bir çalışma başlattık. İşçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi noktasında Serkan Acar ile bir görüşme gerçekleştirdik. Ayrıca Aliağa Belediyesi’nin 180 Milyon TL borçlanma talebinin 90 Milyon TL’ye çekilmesini teklif ettik. İşlerinden çıkarılan Aliağa Belediyesi işçilerinin alacaklarının İller Bankası’ndan ödenmesi noktasında kendisine destek verebileceğimizi söyledik. Başkan Acar birkaç gün sonra bize dönüş yaptı. Teklifimizi kabul etti ve biz de meclis toplantısında yönde karar verdik. Arkadaşlarımızın alacakları İller Bankası üzerinden ödenecek ve 180 Milyon TL borçlanma da 90 Milyon TL’ye düşürülecekti. Gelmiş olduğumuz noktada almış aldığımız sevinçli haber sonrası, mücadelemizin ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar olumlu bir iş yaptığımızı gördük. Bu da bize mutluluk verdi.” Diye konuştu.

“Millet İttifakı’nın içinde de ittifakı bölmeye çalışanlar var”

İşçilerin alacaklarının ödenmeye başlamasının ardından yaptığı açıklamanın, ilçedeki bazı siyasiler tarafından isim verilmeden eleştirilmesine de anlam veremediğini söyleyen Adar, “Hangi mantıkla bizim bu mücadelemiz eleştiriliyor, onu anlamış değilim. Burada hazmedilmeyecek ne var. Kafalarının arkasında bize karşı olan düşmanlığın sebebini merak ediyorum. Biz bu konudaki çalışmamızı açık ve şeffaf bir şekilde yaptık. MHP’li belediye meclis üyelerine de, AK Partili Belediye Meclis Üyelerine de, ittifak ortağımız CHP’li Belediye Meclis Üyelerine de söyledik. Gelin bu süreci beraber yürütelim dedik. İşçi arkadaşlarımızın sorunlarını beraber çözelim dedik. Ama durum ortada. Biz gelinen noktada ne kadar faydalı bir çalışma yaptığımız gördük. Bundan memnun olmayan arkadaşlarımız oldu. Olabilir. Eleştirebilirsin, ama hakaret edemezsin. Sonuçta biz aynı yolun yolcusuyuz. Bizi eleştirenlerin dönüp bir kez de Serkan Acar’ın yapmış olduğu hataları eleştirmesini istiyoruz. Herkesi bu kalıba sokmuyorum, bu yönde söylemde bulunanlara söylüyorum. Millet İttifakı’nı bölmeye, parçalamaya çalışan ittifakın dışındaki insanlar kadar ittifakın içinde de insanlar var. Bunlar olacaktır, bunları da eleyeceğiz. Bunları eleye eleye, Aliağa’da Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

“İdeolojik saplantılar üzerinden siyaset yapmıyoruz”

Gelinen noktada işçilerin büyük bölümünün alacaklarının ödendiğini, çok az sayıda işçinin alacağının kaldığını öğrendiklerini dile getiren Adar, “Geriye kalan ödemeler için de yine konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Biz, işçi arkadaşlarımızın bu sorununun çözümü için Belediye Meclisi’nde bir çalışma ortaya koyduk ama işi kaderine terk etmedik. Belediye Meclis Üyemiz Sedat Sarı, Ankara’ya giderek İller Bankası yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Konunun çözümü için AK Parti İlçe Başkanı ile de görüşüp destek istedik. Bundan sonraki süreçte de bu tavrımız, tutumumuz sürecek. Sadece işçi arkadaşlarımızın alacakları konusunda değil, Aliağa’yı ilgilendiren her konuda. Biz ideolojik saplantılar üzerinden siyaset yapmıyoruz. Aliağa’daki sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik bir irade ortaya koyuyoruz. Sorunların çözümü noktasında da herkesle görüşürüz. Kimseyi siyasi rakibimiz olarak görüşüp görüşmekten kaçınmayız. Biz sorunları tespit ederiz, gelin beraber çözelim deriz. Gelirseniz eyvallah deriz, bu çözümün bir ortağı olursunuz deriz, ama gelmezseniz biz çözeriz, Aliağa halkı adına çözdük deriz.” İfadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler