131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KIRKPINAR: “KASIM AYINDA ERKEN SEÇİM VAR”

8 Ağustos 2019, Perşembe 06:57

     


İYİ Parti’nin Bakırçay 1. Bölgesel İstişare Toplantısı Aliağa’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Kasım ayında erken seçim yapılacağını iddia etti. Kırkpınar, “Görünen tablodan hükümetin ve küçük ortağının çıkması mümkün değil. İddia ediyorum, Kasım ayında olmasa bile Mart ayında seçim var.” dedi.

İYİ Parti’nin Bakırçay 1. Bölgesel İstişare Toplantısı dün Hampton By Hilton Aliağa Oteli’nde gerçekleştirildi. Toplantıya İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İl Sekreteri Dündar Tanrıverdi ile Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi, Dikili İlçe Başkanı Yakup Pınar, Foça İlçe Başkanı Ertuğrul Karanfil, Karşıyaka İlçe Başkanı Seçkin Boyunağa, Kınık İlçe Başkanı Halil Tekne, Menemen İlçe Başkanı Yılmaz Karslı, Bayraklı İlçe Başkanı Mehmet Erdinç Çobanoğlu, Çiğli İlçe Başkanı Hasan Şahin ve ilçe yöneticileri katıldı.

“Bahçeli’nin çağrısı karşılık bulmadı”

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda İYİ Partililere ‘geri dönün’ çağrısında bulunmasını yorumladı. Kırkpınar, “Bence bu çağrı karşılık bulmadı. Bulamaz. Bizim kendisine söyleyecek fazla sözümüz yok. Dünün İP’i bugün İYİ olduysa, dünün ‘Terör örgütleri ile bir aradalar’ sözüne karşılık bizi vatansever ilan ediyorsa o çağrıdan bir cevap beklemesi mucize olur.” diye konuştu.

Erken seçim iddiası

Konuşmasında erken seçim yapılacağı yönünde iddialarda bulunan Hüsmen Kırkpınar, “Bu günkü tabloya baktığımızda İYİ Parti'nin varlığı, parlamento aritmetiğini değiştirdiği gibi insanlara umut olmuştur. İYİ Parti üçüncü bir yol olmuştur. Kurulduktan 7 ay sonra 43 milletvekili ile parlamentoya girmiş bir partiyiz biz. İYİ Parti'nin güçlenmesiyle bu Kasım ayında değilse Mart ayında bir erken seçim yapılabilir. Bunu niye söylüyorum, çünkü Türkiye hem dış politikada bir sıkışıklık yaşıyor hem de hükümetin ekonomi politikaları hatalı. Yönetilebilir, sürdürülebilir bir ekonomi politikaları yok. Görünen tablodan hükümetin ve küçük ortağının çıkması mümkün değil. İddia ediyorum, Kasım ayında olmasa bile Mart ayında seçim var.” dedi. Toplantı, Kırkpınar’ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler