Özel: “Millet bu kötülüğü görmüyor mu?”
11 Ocak 2025, Cumartesi 07:01| Tweet |
Bir dizi programa katılmak üzere İzmir’de bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Maaşları dağıtamasın diye bir gün önce 1,7 milyarı belediyeden kesen bir anlayış var. Millet bu kötülüğü görmüyor mu?” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İzmir programı kapsamında Kemalpaşa’da okul ve kent lokantası açılışı yaptı. Özel'e İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay eşlik etti. Programa CHP Genel Merkez yöneticileri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti örgütü mensupları, meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi ve yeni yapılan okulun derslikleri gezildi. Genel Başkan Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ve beraberindeki katılımcılar öğrencilerle sohbet etti. Okul açılışının ardından Kemalpaşa Belediyesi ziyaret edildi. Program CHP’nin sosyal politikası gereği Türkiye’nin pek çok şehrinde hayata geçirilen kent lokantalarının bir yenisinin de hizmete alınmasıyla devam etti. Kemalpaşa Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı lokantanın açılışı yapıldı.
“CHP’nin sancak gemisi güzel İzmir’dir”
Açılış töreninde konuşan CHP Lideri Özel, “Biz CHP olarak şehirleri, bölgeleri birbirinden ayırmayız ama her ordunun karargahı vardır. Hiç şüphe yok ki CHP’nin de sancak gemisi güzel İzmir’dir. Biz CHP olarak Ankara merkezli bir ittifak yapamadık ama sahada, sokakta, meydanda, tarlada bir ittifaka ihtiyaç var. Bunun da adı Türkiye İttifakı demiştik. Türkiye İttifakı sadece sosyal demokratlardan değil yan yana yaşayan, bu ülkenin birliğini savunan, bayrağını gururla dalgalandıran, İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan söyleyebilen insanların ittifakı, Türkiye İttifakı demiştik. Bizler Türkiye İttifakı’nı konuştuğumuzda anlamayanlar, küçümseyenler bu ittifakın nasıl büyüdüğünü, güçlendiğini gördüler” dedi.
“Çatlasa da patlasa da biz İzmir’i seviyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin maaş ödemesi yapacağı tarihten bir gün önce Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yapılan kesinti ile ilgili konuşan Özel, “Sokağın sesi önemli. Birilerinin yukarıdan baktığı, ahkam kestiği, küçümsediği, dalga geçtiği hikayenin hiçbir önemi yok. Hikaye sokakta yazılır. Bugün İzmir’de Cemil Tugay Başkanımızın kaptanlığında görev yapan 28 ilçe belediye başkanım bütün engellemelere, zorlamalara, kaynaklarının elinden alınmasına rağmen çalışıyor. Maaşları dağıtamasın diye bir gün önce, 1,7 milyar, milyon değil… 1,7 milyona bugün araba alıyorsun, bin katı, bin araba parasını maaşlar yatmadan bir gün önce belediyeden kesen bir anlayış var. Ne olacak? İzmir Büyükşehir Belediyesi maaş ödeyemeyecek, işçiler isyan edecek, hizmetler aksayacak, CHP başarısız olacak öyle mi? Millet bu kötülüğü görmüyor mu? Millet burada yapılan hasetliği, kıskançlığı görmüyor mu? Bir gün sonra çare bulunuyor, maaşlar ödeniyor, hizmetler devam ediyor. Çatlasa da patlasa da biz İzmir’i seviyoruz, İzmir de bize sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.
“Bugün seçim olsa CHP’li belediyeler yüzde 49’la kazanacak”
Seçim sonrası anketlerde çıkan memnuniyet oranına değinen Özel ayrıca, “Millet kötüyü de iyiyi de bilir. Bir iş aksıyorsa o işin neden aksadığını görür. Maaştan bir gün önce kes parayı, bak maaş ödeyemiyor… 35 günde 38 kent lokantası açtık. Her ay kreş açıyor, yurt yapıyoruz. Süt, et, doğalgaz, yeni doğan çocuğa yardım, anne kart projeler, aklınıza gelen gelmeyen her şeyi yapıyoruz. Bunu görüyor ve engellemeye çalışıyorlar. İlk 9 ay sonra anketlerde CHP belediyeciliğinden memnuniyet yüzde 58 çıktı. Seçimde yüzde 38 oy aldık. Bugün seçim olsa CHP’li belediyeler yüzde 49’la kazanacaklar. Ahalinin yüzde 58’i yaptığımız hizmetlerin tamamından memnun. İstedikleri kadar engellesinler park, okul, kreş, kent lokantası yapacağız, yardımları sürdüreceğiz. Birisi hasetlik yapıyor diye yaptığımızdan asla geri durmayacağız” diye konuştu.
(HABER MERKEZİ)

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,

SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek.

Günümüz iş dünyasında hız, verimlilik ve esneklik başarı için

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

Hafta sonu etkili olan yağışlarda, Yenifoça merkezindeki derede İZSU çalışmaları

Kelimelerin sessiz devrimini yazan Melike Melis, masalın büyüsünü,

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 13. hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK, deplasmanda Isparta

İZSU’nun 45 milyar lira olarak belirlenen 2026 Mali Yılı Bütçesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Genç İzmirim Kart dönemini

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, siyasi parti

Barış Turan, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda

Rahim duvarı kalınlaşması, birçok kadının hayatında karşılaşabileceği bir sağlık

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’daki yeni adliye binasının

UMEDER Başkanı Ozan Yıldızbaş, yetki belgelerine yapılan zam, ticari araçların

Website sıralaması, Google sonuçlarında bir web sayfasının belirli anahtar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda

CHP Aliağa Gençlik Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile AKINSOFT arasında imzalanan protokol kapsamında,

Kastamonu'nun Osmanlı dönemindeki geniş vilayet yapısından 20 ilçeli

Etkinlik ve organizasyonlar firmaların tanıtımlarını en iyi standartlarda gerçekleştirdikleri

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün

Genç yaşında güçlü bir anlatı evreni kuran Aliağalı genç

29 Kasım Cumartesi günü Engelsiz Cafe’de düzenlenecek imza gününde

İzmir’de düzenlenen bir toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik














