27 Ağustos 2025, Çarşamba

CHP’li vekiller sahaya indi

27 Ağustos 2025, Çarşamba 07:04

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin İzmir’de başlattığı saha çalışmalarıyla  milletvekilleri 15 ilçede halkla buluşacak. Vekiller, partinin hükümet programını ve çözüm önerilerini vatandaşlara anlatacak.

CHP Genel Merkezi'nden alınan kararla başlayan saha çalışmaları Aydın'ın ardından İzmir'de devam ediyor. 14 Milletvekili, İzmir'in 15 ilçesinde 2 günlük saha çalışması yapacak. Cumhuriyet Halk Partisinin farklı illerinden seçilen 14 Milletvekili, CHP İzmir İl Başkanlığında basın açıklaması düzenleyerek, sürecin bir “hukuk darbesi” olduğunu vurguladı. Cumhur Uzun, “Günümüz Türkiye’sinde adaletin hiçbir ölçütle bağdaşmadığı bir tabloyla karşı karşıyayız. İBB soruşturması adı altında başlatılan ve İzmir dahil birçok ilde sürdürülen bu siyasi operasyonlarda masumiyet karinesi, adil yargılanma hakkı ve seçilme hakkı gasp edilmektedir. Gizli tanık ifadeleri, delilsiz suçlamalar ve talimatlarla yürütülen davalar, milletin iradesine açık bir darbe niteliği taşımaktadır" diye konuştu. Açıklamada, belediye başkanlarının ve parti örgütü yöneticilerinin “şafak operasyonları” ile gözaltına alınıp tutuklanmasının demokrasiye ağır darbe vurduğu belirtildi.

Halka ulaşacaklar

Saha çalışmalarında görev alacak milletvekilleri arasında Çanakkale’den İsmet Güneşhan, Kırklareli’den Vecdi Gündoğdu, Muğla’dan Gizem Özcan ve Süreyya Öneş Derici, İzmir’den Ednan Arslan ve Seda Kaya Ösen, Antalya’dan Aykut Kaya, Aliye Coşar, Mustafa Erdem ve Sururi Çorabatır, Aydın’dan Evrim Karakoz, Manisa’dan Bekir Başevirgen ve Mersin’den Talat Dinçer yer alıyor.

İktidar hazırlığı mesajı

CHP İzmir İl Başkan Vekili Barış Özdemir, “CHP iktidar yolunda her türlü mücadeleyi vermeye devam ediyor. 3 gün boyunca çeşitli çalışmalar yapılacak” dedi. Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ise, partinin halkı bilgilendirme ve hükümet programını anlatma görevini üstlendiğini ifade etti.

Siyasi darbe iddiaları

Uzun, CHP’li başkanlara yönelik davaların siyasi talimatlarla yürütüldüğünü savundu. Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutsak edilse dahi çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Uzun, CHP’nin demokrasiyi, halkın iradesini savunmaya kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Hükümet programı şekilleniyor

CHP, saha çalışmaları sırasında ekonomi, eğitim, sağlık, tarım, kadın ve gençlik politikaları gibi tüm alanlarda hazırladığı hükümet programını halka anlatacak. Uzun, “Partimiz bilimsel, çağdaş ve ayakları yere basan programa son şeklini veriyor. Halkımız ve uzman kadrolarla hazırladığımız program, 86 milyon yurttaşa nefes aldıracak” dedi.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler