131019098
26 Nisan 2024, Cuma

MAHİR POLAT ‘YATIRIM DÜŞMANI’ MI?

19 Kasım 2018, Pazartesi 06:46

     


CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, ülkenin ekonomik yatırımlara en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde İzmir’deki dev projelerin yapımına karşı çıkarak halktan ve yatırımcılardan tepki topluyor. Polat’ın ismini gündemde tutup İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olabilmek için bu tavrı sergilediği konuşuluyor.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın, sorumlu olduğu İzmir 2. Bölge’de yapılacak olan yatırımların büyük bölümüne karşı çıkması, engel olmaya çalışması halktan ve yatırımcılardan tepki çekiyor. Polat’ın CHP Genel Merkezi’nin dikkatini çekip yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak atanmayı beklediği için bu tavrını son zamanlarda daha da sıklaştırdığı iddia ediliyor. İzmir’deki ÇED olumlu kararı verilen birçok projeyi yaptırmamak, çevrecileri harekete geçirmek için elinden geleni yaptığı belirtilen Mahir Polat’ın bu yaklaşımı yatırım ve istihdam bekleyen yöre halkı tarafından kabul görmüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı beklentisi içinde olduğu ve buna zemin hazırlamak için böyle bir yol seçip ismini gündemde tutmaya çalıştığı konuşulan CHP Milletvekili Polat’ın bu tutumuyla İzmir’in marka değerini yükseltecek yatırımların önünü tıkadığı ifade ediliyor.

ÇEVRE MÜCADELESİNDEN ÇOK ‘YATIRIM DÜŞMANLIĞI’

Yatırımların ekonomik kalkınma için daha da büyük önem taşıdığı, hükümetin ekonomik sıkıntıları aşmak için yatırımcıya tam destek verdiği bir dönemde çevreciymiş gibi görünerek böyle bir tavır içine giren Mahir Polat’ın, İzmir’deki yatırımları engelleme girişimlerinin ekonomiye ve hükümetin ekonomiyi düzeltme girişimlerine zarar vermekten başka bir işe yaramadığı konuşuluyor. Polat’ın, hem ülke hem de bölge ekonomisine nefes aldıracak dev yatırımlara bir düşman edasıyla saldırdığı, sorun olarak gördüğü durumların çözümüne de hiçbir katkı sağlamadığı, tutarsız ifadelerle TBMM’de soru önergeleri verdiği de kamuoyunda konuşulanlar arasında. Yatırımların ÇED olumlu raporlarını iptal ettirmek için büyük uğraş verdiği belirtilen Mahir Polat’ın bu tutumu bir çevre mücadelesinden çok ‘yatırım düşmanlığı’ olarak yorumlanıyor. Bölgenin kalkınmasının önünü tıkamaya çalıştığı, tüm bunları siyasi emellerine ulaşmak için yaptığı kulislerde dile getiriliyor.

‘BU İŞ ONUN İÇİN BİR SİYASİ ÇIKAR YÖNTEMİ’

Mahir Polat’ın yatırımlara engel olmak için verdiği mücadeleye tepki gösteren yatırımcılar ise bu durumu, “Mahir Bey sanıyor ki yetkililer önüne gelen her proje için ÇED raporuna olumlu yanıt veriyor. Böyle bir algı oluşturmaya çalışıyor. Ancak bu işler hiç de öyle değil. ÇED süreci çok uzun ve titizlikle tamamlanan bir süreçtir. Yatırımın yapılacağı bölgedeki vatandaşların onayı da alınarak tamamlanıyor. Eğer bir tane bile olumsuz görüş çıkarsa zaten ÇED olumlu raporu alamıyorsunuz. Ama Milletvekili Mahir Polat nedense bunu kamuoyunda farklı işliyor. Bu iş onun için artık bir siyasi çıkar yöntemi haline geldi. Bu yolla bölgenin ve Türkiye’nin kalkınmasının önünü tıkadığının farkında değil mi?” şeklinde yorumluyor.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler