131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Tugay: “Sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz”

27 Mart 2024, Çarşamba 06:44

     


CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Tarım Grubu (İTG) ile bir araya geldi. Tarım ve hayvancılık alanlarında sektörün temsilcileriyle bir araya gelmeyi sürdüreceklerini kaydeden Tugay, “Tüm sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz” dedi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, seçim çalışmaları kapsamında, İzmir’in tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcilerini bir araya getiren İzmir Tarım Grubu ile toplantı gerçekleştirdi. İzmir’in tarım potansiyelinin konuşulduğu toplantıda, Ege Bölgesi’nin tarım havzalarının verimliliğine dikkat çeken Tugay, “İzmir, hem verimli toprakları ile üretimin gerçekleştirildiği hem de lojistik imkanlarıyla bölgenin lokomotifi olabilecek bir şehir.  Gelecekte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de tehdit edecek gıda krizine karşı önemli bir avantaja sahibiz. Kırsalda tarımı ve hayvancılığı destekleyeceğiz. Çiftçilerin ihtiyacı olan işleme ve depolama tesislerini kurarak ürünlerin katma değerinin artırılmasına; pazarlama ve markalaşma süreçlerine destekler sunarak üreticinin gelirinin artmasına katkı sunacağız. Aynı zamanda tüketicinin tercihlerini bölgedeki ürünlere yöneltmesini sağlayacak çalışmalarla yurttaşların da daha uygun fiyatlı ve daha sağlıklı şartlarda gıdaya ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

“Sektörün temsilcileriyle bir araya gelmeyi sürdüreceğiz”

Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren demokratik kitle örgütleriyle çalışmayı önemsediklerini belirten Tugay, “Karşıyaka Belediye Başkanlığı dönemimde özellikle iklim krizi ve tetiklediği, su, gıda ve enerji krizi ile mücadeleye yönelik çokça sempozyum, konferans ve toplantı gerçekleştirdik, Türkiye’de ilk olan projeleri hayata geçirdik. Bunları yaparken sektörün temsilcileri ile bir araya gelmeyi, çok değerli birikimlerinden faydalanmayı önemsedik. Tarım konusunda da İzmir Tarım Grubu gibi üretimin tüm paydaşlarını bir araya getiren son derece önemli bir platform ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üreteceği hizmetlerde tüm alanlarda olduğu gibi kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılık alanlarında da sektörün temsilcileriyle bir araya gelmeyi sürdüreceğiz. Tüm sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz” diye konuştu.

(SERKAN SELİNGİL)

 







 
Son Eklenen Haberler