131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

İLKER ÖZER: “DEĞİŞİM RÜZGARINI ALİAĞA’DA DA ESTİRMEK İSTİYORUM”

27 Kasım 2019, Çarşamba 06:50

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Başkan Adaylarından İlker Özer, başkanlık yarışına girerken önüne koyduğu hedeflerden bahsetti. Özer, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’dan başlattığı, Ankara’da Sayın Mansur Yavaş’ın devam ettirdiği siyasetteki değişim rüzgarını Aliağa’da da estirmek istiyorum.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Başkanlığı’nda kongre süreci mahallerde yapılan delege seçimleriyle devam ederken adaylar arasında siyaset camiasında yeni bir yüz olarak dikkatleri çeken Mali Müşavir İlker Özer, Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu. 25 yılı aşkın bir süredir Aliağa’da yaşadığını, Aliağa’daki pek çok esnaf, sanayici ve işadamına yıllardır Mali Müşavir olarak hizmet verdiğini belirten Özer, siyasetle olan ilişkisini anlattı.

“PARTİYE HİZMETİ BİR REKLAM ARACI OLARAK GÖRMEDİM”

Sanıldığı kadar siyasete uzak birisi olmadığını ifade eden CHP Aliağa İlçe Başkan Adaylarından İlker Özer, “Babamın koyu CHP’li olmasından dolayı siyasetle iç içe büyüdüm. Bu yaşa kadar dışarıdan bir gözlemci, sorumlu bir vatandaş, sadık bir partili olarak kalmayı tercih ettim. Partimizin çalışmalarına maddi manevi hep destek verdim. Ama hiç ön plana çıkmadım. O yüzden gazetelerde olsun, sosyal medya platformlarında yer alan fotoğraflarda olsun pek yer almadım. Hep bir adım geride durmayı tercih ettim. Çünkü ben partiye hizmeti bir reklam aracı ya da bir çıkar sağlamak olarak görmedim.” dedi.

“KAVGAYI, POLEMİĞİ SEVMEM”

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı yarışına girerken önüne koyduğu hedeflerden bahseden Özer, “Benim bütün derdim CHP’yi Aliağa’da yeniden iktidar yapabilmek. Seçimlerde 20 bin oy alıyoruz ama partiye üye olan sadece 3 bin kişi. İlçe binasındaki etkinliklere gelen 50-100 kişi. Peki neden? Çünkü yanlış yapmışız. İnsanları kırmışız, insanları küstürmüşüz partimize. Bunu kabul etmemiz gerekiyor öncelikle. Bunları kimseyi suçlamak için söylemiyorum. Ben kavgayı sevmem, birileriyle polemik yapmayı, sürtüşmeyi sevmem. Sorun çıkarmak yerine çözüm üretirim. Beni tanıyan eşim, dostum, arkadaşlarım ya da beraber iş yaptığım herkes benim ne kadar pozitif ve güler yüzlü bir adam olduğumu bilir. Çünkü ben eşimi seviyorum, işimi seviyorum, yaşadığım yeri seviyorum, beraber çalıştığım insanları seviyorum. Elbette bu günün Türkiye’sinde yaşananlara baktığımızda insanların mutlu olabilmesi, gülmesi çok zor. Ama şunu unutmayalım ki birbirimizi sevmezsek, saygı göstermezsek, umutsuzluğa düşersek, değil siyasette hayatın hiçbir alanında başarılı olamayız. Biz ancak partimize gelen her kim olursa olsun güler yüzlü davranırsak, saygıda kusur etmezsek, birbirimizin fikirlerini dinleyip değer verirsek, birbirimize sarılarak kenetlenirsek başarılı oluruz ancak.” ifadelerini kullandı.

“TÜM ADAYLAR BENİM ARKADAŞLARIM, ABİLERİM, ABLALARIM”

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’dan başlattığı, Ankara’da Mansur Yavaş’ın devam ettirdiği siyasetteki değişim rüzgarını Aliağa’da da estirmek istediğini ve bunun için aday olduğunu vurgulayan İlker Özer, “Aralık sonu ya da Ocak başı gerçekleşecek kongremizde yarışacak tüm adaylar benim arkadaşlarım, abilerim, ablalarım. Hepsine buradan başarılar diliyorum. Ayrıca hepsi geçmişte o ya da bu şekilde partimizin yönetiminde ve çeşitli kadrolarında görev almış isimler. Verdikleri tüm emekler için de kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onların bugüne getirdiği partimizi bugün ben sırtlayıp daha da ileriye götürmek istiyorum. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’dan başlattığı, Ankara’da Sayın Mansur Yavaş’ın devam ettirdiği siyasetteki değişim rüzgarını Aliağa’da da estirmek istiyorum." diye konuştu.

“KİMSENİN ADAMI OLMADIM, DAR GRUPLARIN PEŞİNDEN DE KOŞMADIM”

CHP’nin Aliağa’da bugüne kadar kazandığı gücü enerjisiyle daha da ileriye taşıyabileceğine inandığını ifade eden Özer, “Parti çatısı altında farklı fikirdeki her arkadaşımla uzlaşarak ortak bir nokta yakalayabileceğimi biliyorum. Bu konuda kendime ve beraber görev yapacağım partili arkadaşlarıma güveniyorum. Sonuçta bu bir ekip işi. Ekibiniz ne kadar renkli ne kadar kalabalık olursa o kadar güçlü olursunuz. Partiyi ben değil biz yöneteceğiz. Beyaz listede yer alan ekibe oy veren vermeyen tüm delegelerimiz ve üyelerimizle birlikte yöneteceğiz. Kapalı kapılar ardında kararlar alıp dayatmayacağız. Gençlerimizin ve kadınlarımızın öncelikli olacağı geniş katılımlı üye toplantılarıyla çalışmalarımızı belirleyeceğiz. Partiye gelen her arkadaşımızın fikrini alarak, görüşlerine değer vererek çizeceğiz yol haritamızı. Geçtiğimiz günlerde başka bir röportajda da söylemiştim. Bugüne kadar kimsenin adamı olmadığım gibi dar grupların peşinden de koşmadım hiç. İzinden yürüdüğüm Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, gölgesinden ayrılmadığım altı ok ve yaşamaktan gurur duyduğum Aliağa’ya olan sevdam bana çıktığım her yolda doğruyu gösteriyor zaten.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler