131019098
29 Mart 2024, Cuma

İndirim kodu nedir?

1 Şubat 2019, Cuma 18:05

     


İndirim kodu, tüketicilerin indirimli fiyatlar ve avantajlı şartlarla alışveriş yapmalarında önemli rol oynuyor.

İndirim kodu ya da indirim kuponu, online alışveriş sitelerinde sepet veya ödeme aşamasında "indirim kodu" alanına yazıldığında alışverişin ek indirimle veya ücretsiz kargo ile tamamlanmasını sağlayan özel bir kod olarak biliniyor. Online alışveriş yapılan siteler bu kodları tanıyor ve kod ilgili alana yazıldığında alışveriş tutarını anında ucuzlatıyor.

İndirim kodları, alışveriş siteleri tarafından önceden tanımlanır ve geçerli olduğu süre boyunca sepet tutarı, kategori gibi şartlara uyan tüm alışverişlerde çok kolay bir şekilde kullanılabilir. Bazı indirim kuponları, her müşteri tarafından sadece bir defa kullanılabilirken, bazıları süre boyunca birden fazla kez kullanılabilme özelliğine sahip oluyor. Günümüzde irili ufaklı birçok online alışveriş sitesi müşterilerin daha ucuza alışveriş yapmalarını sağlamak, satış ve karlılığını artırmak için indirim kuponu kullanımını teşvik ediyor.

İndirim kodları nereden bulunur?

İndirim kodları alışveriş siteleri tarafından müşterilere SMS, e-posta vb. kanallardan gönderilebildiği gibi tüketiciler tarafından ücretsiz indirim kuponu sunan sitelerden de alınıp alışveriş yapılacak sitede kullanılabiliyor. Örneğin alışveriş yapılacak platformun Trendyol olduğunu varsayalım. Trenyol’dan yapılacak alışverişleri daha ucuza getirmek için güncel ve ücretsiz indirim kuponları sunan AleRabat’a girip https://alerabat.com/tr/indirim-kodu/trendyol linkinde yer alan indirim kuponları ücretsiz olarak almak yeterli oluyor. Bu kodları Trendyol’un ödeme sayfasında indirim kodu ile ilgili alana girmek ve sonrasında fiyatın normal fiyata göre daha ucuzladığını görmek ise harika bir duygu. Alışverişlerinde indirim kodu kullanan kullanıcıların satın alacakları ürünlere daha ucuza sahip olması mümkün oluyor.

İndirim kodu ile popüler alışveriş sitelerinde hesaplı alışveriş yapın

Ücretsiz indirim kuponu sunan alerabat.com/tr sitesinde GittiGidiyor indirim kodu, Trendyol indirim kodları, DeFacto indirim kodu gibi birçok popüler alışveriş sitesinin kodları bulunuyor. Bu kodlar herkes tarafından ücretsizce kullanılabiliyor.

Örneğin GittiGidiyor kampanyaları ve GittiGidiyor indirimleri ile ilgileniyorsunuz. Bu siteden yapacağınız alışverişleri daha ucuza getirmeniz için GittiGidiyor indirim kodları ihtiyacınız olacak. Bu kodu ücretsiz bir şekilde almak için ise indirim kodu sunan popüler sitelerden biri olan alerabat.com/tr adresini ziyaret etmeniz yeterli. Mağaza, marka, kategori yazarak hızlı arama ile aradığınız indirim kodunu kolayca bulabilirsiniz. Bulduğunuz bu kupon kodunu kolayca alarak zaman kaybetmeden çok daha ucuza alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Ücretsiz İndirim kodları alerabat.com’da

Türkiye’de de online alışverişte alternatif bir tasarruf  aracı olarak kullanılan indirim kodları yurt dışında ve özellikle Amerika’da online mağazaların neredeyse hemen hepsi pazarlama stratejilerinin odak noktasında yer alıyor. Online mağazalar bütçelerinde  indirim kuponlarına mutlaka yer ayırıyor. Büyüyen e-ticaret sektörü ve bilinçlenen tüketici ile birlikte Türkiye’de birçok online alışveriş mağazası indirim kuponları ile tüketicilerin daha ucuza alışveriş yapabilmesine olanak sağlıyor.

Tüm bu gelişmelere rağmen “indirim kodu” kullanımı tüketicilere hala yabancı geliyor. Şu ana kadar alışverişlerinizde indirim kodu kullanmadıysanız alerabat.com/tr adresinden edineceğiniz ücretsiz indirim kuponları ile daha ucuz ve hesaplı alışveriş yapmanın zevkini yaşayabilirsiniz.

 

 

 

 

 







 
Son Eklenen Haberler