DEM Parti: “Operasyonlar halkın iradesine açık bir müdahale”
9 Temmuz 2025, Çarşamba 06:41Tweet |
DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye başkanlarına yönelik operasyonlara ilişkin yaptıkları açıklamada, seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesine sessiz kalmayacaklarını belirttiler.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, son günlerde belediye başkanlarına yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonlarına ilişkin basın açıklaması yaptılar. Açıklamada, bu operasyonların halkın iradesine açık bir müdahale olduğunu ifade eden başkanlar, “Bu uygulamalar sadece hukuki değil, aynı zamanda politik bir nitelik taşımaktadır” dediler. Kayyım uygulamalarının uzun süredir sistematik hale getirildiği vurgulanan açıklamada, anti-demokratik pratiklerin farklı biçimlerde yeniden devreye sokulduğu kaydedildi.
“Bağımsız ve şeffaf bir komisyon kurulmalı”
Seçme ve seçilme hakkının en temel demokratik hak olduğunu belirten, bu hakkın gasp edilmesine asla sessiz kalmayacaklarını ifade eden Gezici ve Özbay, yolsuzluk iddialarının yalnızca muhalefet belediyelerine yöneltilmemesi gerektiğini vurguladılar. Tüm yerel yönetimleri kapsayacak, bağımsız ve şeffaf bir komisyonun kurulması gerektiğini belirten eş başkanlar, “Geçmişte kayyım atanan belediyelerde yaşanan usulsüzlükler ve yolsuzluklar da mutlaka bu komisyonun denetimine açılmalıdır” dediler. Belediyelere, muhalefete ve basına yönelik operasyonların toplumsal uzlaşma ve barış umuduna zarar verdiğini belirterek, “Barış ancak demokratikleşmeyle; demokratikleşme ise toplumsal çoğulculuk ve eşit temsille mümkündür” ifadelerini kullandılar.
“Yargı süreçleri tutuksuz olarak yürütülmeli”
DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, partilerinin tavrının açık olduğunu, gözaltına alınan belediye başkanları ve seçilmişlerin derhal serbest bırakılması, yargı süreçlerinin tutuksuz olarak yürütülmesi gerektiğini savunarak, açıklamayı şu ifadelerle sonlandırdılar, “Yargı, iktidarın muhalefeti bastırmak için kullandığı bir araca dönüştürülmemelidir. DEM Parti olarak, siyasi görüşü ne olursa olsun, halkın iradesine yönelik her türlü müdahalenin karşısında durmaya devam edeceğiz. Barış ve demokratik dönüşüm birlikte düşünülmeli, hiçbir siyasi aktör bu süreçlerin dışında tutulmamalıdır. Türkiye'nin ve Aliağa’nın daha fazla kutuplaşmaya değil, adalete, eşitliğe ve birlikte yaşama ihtiyacı vardır. DEM Parti Aliağa İlçe Örgütü olarak; halkın iradesini, barışı ve demokrasiyi Aliağa’dan yükselteceğimiz dayanışma ve mücadeleyle savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
(VOLKAN GÜNDÜZ)

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşından bu yana düzenlenen 228 operasyonda

İzmir Gemi Söküm Koordinasyon Grubu, Aliağa’daki gemi söküm

LOGISTECH Fuarı’nda gerçekleştirilen oturumda, Aliağa Limanları’nın

Aliağa Ticaret Odası, Pilz Türkiye ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenecek

2026 Mali Yılı Performans Programı ve 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Aliağa

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen

Menemen’de görevli infaz koruma memuru Gökhan Haskan’ın DMD

Spor ayakkabılar, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrenin ardından göreve

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 7. haftasında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı Muş

Aliağalı taekwondocular, Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da düzenlenen turnuvadan

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı

Hayat bazen insanın önüne kapılar kapatır, ama o kapıların ardında bambaşka