131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

Pandemide 2+1 Prefabrik Ev Yok Satıyor

9 Eylül 2021, Perşembe 20:05

     


Covid19 pandemisi üm dünyada korku oluştururken bazı alanları da olumlu etkiledi. Salgından olumlu etkilenen sektörlerin başında prefabrik yapı sektörü geliyor. Pandeminin yol açtığı sağlık endişeleri ve korunma isteği prefabrik ev modellerine olan ilgiyi beklenmedik oranda artırdı. Sektör firmaları oluşan yoğun talebi karşılamakta zorlanırken çözümü ek mesai yaparak çözmeye çalışıyor. Söz konusu talebe cevap verebilme adına çok sayıda firma gece vardiya çalışmalarını da başlatmış durumda. 

2+1 Prefabrik Ev Modeli Yok Satıyor

2+1 prefabrik ev modeli pandemi döneminde en çok satılan evler arasında yer alıyor. Bu ev genel olarak ortalama bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayan özelliğe sahip. Yaz ve kış günlük kullanıma son derece uygun. Prefabrik yapı sektörünün önde gelen markalarından Karmod’tan aldığımız bilgiye göre evin kurulumu da oldukça pratik. Standart üretimle 64 m2 büyüklüğe sahip bu evin kurulumu sadece 2 gün. Kurulum sonrası iki gün içerisinde de boyası tamamlanan eve günler içerisinde sahip olarak oturmanız oldukça kolay.  

Hızlı Kurulum Prefabrik Ev Fiyatları Çok Cazip

Yeni nesil üretim teknolojileri kullanılarak modern tesislerde üretilen prefabrik ev fiyatları ile de oldukça cazip. Klasik betonarme gibi yapı modellerine göre ortalama yüzde 30’a varan oranlarda çok daha ekonomik fiyat avantajına sahip. Kısa sürede üretim ve yerinde hızlı kurulum avantajı prefabrik eve ayrı bir cazibe katıyor. Klasik betonarme gibi yöntemlerle aylar hatta yıllar süren inşa süreleri prefabrik yapı modeliyle son bularak geride bırakılıyor. 2+1 prefabrik eve iyi bir planlamayla günler içerisinde sahip olmak ve içinde yaşamaya başlamak son derece kolay. Sizin de müstakil bir konuta cazip imkanlarla sahip olmak gibi bir düşünceniz varsa Karmod evlerden birini seçerek karar vermeniz yeterli. Yeni ev sözleşmenizi yaptığınız anda üretim başlıyor. Sözleşme sonrası modern tesislerde üretime alınan eviniz bir haftayı bulmadan dilediğiniz yere sevk edilmek üzere hazır hale getiriliyor. Duvardan çatıya, kapıdan pencerelerine varana kadar tek bir kamyona yüklenen eviniz nereye isterseniz oraya naklediliyor. Nakliye aracının geldiği gün orada hazır edilen Karmod ekipleri hemen evinizin kurulumuna başlıyor. 2+1 prefabrik ev modelinin kurulumu için ortalama iki gün yeterli. Bu süre içerisinde daha önceden hazırladığınız zemin betonu üzerine su ve elektrik tesisatlarının çekilmesine kadar her türlü uygulama uzmanlıkla gerçekleştiriliyor. Şap ve fayans gibi ıslak zemin işleriniz hazır olduğunda boya ekipleri gelerek evinizin iç ve dış boyamasını yine iki gün içerisinde tamamlayarak oturumunuza hazır hale getiriyor.

Ekonomik beklentilere özel evler

Prefabrik yapı sisteminde üretilen evlerde en ekonomik fiyatları konteyner modelinde bulunuyor. 1+1 ve 2+1 planda kullanıma hazır konseptte sunulan konteyner evler aynı gün kullanımınıza hazır hale geliyor. Yeni eviniz için arsanızda düzgün bir zemin hazırlamanız yeterli.

Kullanım Ergonomisiyle Müstakil Konutta En İyi Modeller

Müstakil konut kullanımlarına özel tasarlanmış prefabrik ev verandalı modele sahip. Hafif çelik yapı sisteminin verdiği avantajlar prefabrik ev içi tasarımına ferah mekan olarak yansıtılmış. Yeni nesil hazır evlerde klasik betonarme konutlardaki kaçınılmaz zorunlu uygulamalar bulunmaz. Klasik betonarme yapı modelindeki devasa taşıyıcı kolonlar ve yatay kirişler planı daraltarak iç mekanda boğucu bir ortam oluşturmaktadır. Prefabrik yapı sisteminde üretilen evlerde ise taşıyıcı olarak çok az yer kaplayan çelik metaller kullanılmaktadır. Bu durum iç mekanda son derece ferah ve geniş ortamların hazırlanmasına büyük katkı sağlamaktadır. Klasik betonarme konutlardaki bariz hissedilir orandaki net ve brüt farkı prefabrik ev modelinde çok fazla görülmez. Bu avantaj 64 m2 2+1 hazır ev modeline de aynen yansıtılmış. Karmod Söğüt ismi verilen evin ön cephe solunda genişçe bir veranda bulunuyor. Bu veranda konutun bahar ve yaz kullanımlarında büyük konfor oluşturuyor. Bahçe içerisine yerleştirilmiş müstakil konutun verandası ev sahiplerince günlük yaşamın en çok geçtiği mekanlar arasında. Yemek masası ve sandalyelerle bahçe konseptine tam uyumlu hale kolayca dönüşüyor. Verandadan konutun içine adım attığınızda genişçe bir salon sizi karşılıyor. Zevkinize göre düzenleyebileceğiniz bu salonda önerilen ön tarafa oturma gruplarının yerleştirilmesi. Arka kısım ise daha çok mutfak kullanımına özel ayrılmış durumda. Arka sağ kısma mutfak dolabı ve tezgah kolayca yerleştirilirken sol bölüme yemek masası yerleşimi oldukça şık duracaktır.  

Salon ortasından sağa doğru doğal bir antre yer alıyor. Tam karşıda tuvalet ve banyonun yer aldığı planda iki ayrı oda ön ve arka bölüme kullanım ergonomisi düşünülerek yerleştirilmiş. Ön cepheye doğru gelen oda biraz büyük tutulmuş olup ebeveyn yatak odası olarak kullanılmakta. Arkadaki oda ise genç odası veya alternatif ihtiyaçlar için tercih edilebilir.

 







 
Son Eklenen Haberler