131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Perianal Fistül Lazer Tedavisi

14 Kasım 2019, Perşembe 10:27

     


İnsanların yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmeleri için vücudun çalışan sisteminde bir aksaklığın olmaması gerekmektedir. Özellikle beslenme konusunda sindirimin ilk aşamasından son aşaması olan boşaltım kısmına kadar her aşamada organların görevini yerine getirmesi gerekmektedir. Perianal fistül adı verilen rahatsızlığın bulunması boşaltım konusunda sıkıntılar oluşturabilmektedir.  Boşaltım sırasında makat kısmında boşaltımın kolay yapılmasını sağlayan bir bez bulunmaktadır. Bu bezin kaygan olması sebebiyle boşaltım çok daha rahat yapılmaktadır. Bu bezlerin bazı sebeplerle görevini yapamaması durumunda bağırsak ile cilt arasında bir boşluk oluşur. Bu boşluğa fistül denir.

Fistül denilen kanalın oluşması durumunda kişinin makat bölgesinde aşırı ağrı söz konusu olabilmektedir. Fistül rahatsızlığında iltihap oluşması durumunda ise kanlı akıntı gelmesi, kişide halsizlik ve titreme gibi sıkıntılar oluşabilir. Bu belirtiler kişide ciddi bir rahatsızlığın oluşması anlamına gelmektedir ki bunun için yapılması gereken alanında uzman bir kişinin yardımını almaktır. Bu sorunların giderilmesinde doktorun müdahalesi gerekmektedir. Yani bitkisel tedavilerle veya krem ile iyileştirme gibi çözüm yolları aranmadan Op. Dr. Altan Karan ve tedavi yöntemleri denenmelidir.

Perianal Fistül ve Lazer Tedavi Yöntemi

Fistül adı verilen ve boşaltım konusunda insanlar için büyük bir sıkıntı oluşturan hastalık erkeklerde kadınlara oranla daha fazla görülmektedir. Erkeklerde ise genellikle 40 yaş civarında yoğun olarak bu hastalık ortaya çıkmaktadır. Bu rahatsızlığın tedavisinde ameliyatsız tedavi yöntemleri de uygulanmaktadır.  Fistül lazer tedavisi İzmir kliniğimizde yapılmaktadır.

Fistül lazer tedavisi için doktora başvuranlar genellikle iltihap ve kanama şikayeti ile kliniğimize başvurmaktadır. Burada anoskopi-rektoskopi tetkiki yapılarak hastalığın tam teşhisinin konulması sağlanmaktadır. Yapılacak olan tedavi yöntemleri arasında Genel Cerrahi Uzmanı olan Op. Dr. Altan Karan’ın lazerle tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bu tedavi yönteminde hastalar fisül şikayetlerinden kalıcı olarak kurtulabilmektedir. Bu hastalık cerrahi müdahale veya lazer tedavisi yapılmadan iyileşmez. Yani ilaçla veya bitkisel yolla bu rahatsızlığın giderilmesi mümkün olmamaktadır.

Perianal Fistül Hastalığında Lazer Tedavi Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Perianal fistül hastalığının tedavisinde temel amaç cilt ile makat arasında olmaması gereken ve sonradan ortaya çıkan kanalın ortadan kaldırılması olmalıdır. Bu sebeple bitkisel yöntemlerden uzak durun ve lazerle tedavi için kliniğimize başvurun.

Lazerle fistül tedavisinde hastaların tedavi sonrasında yaşayacaklarını düşündükleri dışkı tutamama riski tedaviye başvurmada engel olan sebeplerden biridir. Bir diğer tereddüt edilen durum ise tedaviden sonra kanamaların ve akıntıların devam edip etmeyeceği düşüncesidir. Lazerle tedavi yönteminde bütün bu tereddütlerin ortadan kaldırılmasını sağlayacak sonuçlar bulunmaktadır.

Bu tedavi yönteminde fistül adı verilen kanal lazer yardımı ile eritilerek ortadan kaldırılmaktadır. Bu yöntemin en önemli avantajlarından biri kişinin hastanede yatış süresinin çok kısa olmasıdır. Diğer bir avantajı ise tedavi sonrası dışkı tutamama riskinin bu tedavi sonrası görülmemesidir. Lazerle fistül tedavisi sonrası kişi günlük hayatına çok kısa sürede dönüş yapabilmektedir.

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00

Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45

 







 
Son Eklenen Haberler